Carro - Mamma till Sebastian

Skriver om hur det är att vara ung mamma, jobb, vänner, intressen och få dessa att fungera tillsammans !

Magen 3 månader efter förlossningen

Kategori: Mammagrejer

Man har som sagt blivit bra hurtig nu när man fått barn. 
Gick fram och tillbaka med Sebbes mormor på långpromenad på över 1h. 
Ska snart börja träna judo igen. Tänkte börja imorgon om Sebbe gillar ersättningen
så kan David mata om han blir hungrig när jag är borta.

Så kan väl visa hur min mage ser ut nu, 3 mån efter förlossningen. Fick finfina märken. Men de har blivit lite mindre men de är ju ganska synliga fortfarande som ni ser...
GICK NER UNGEFÄR 12KG EFTER FÖRLOSSNINGEN OCH HADE 7 KG KVAR.
NU HAR JAG GÅTT NER UNGEFÄR 2KG. MEN DET ÄR BARA PÅ PROMENADER OCH AMNING
SÅ SAKTA MEN SÄKERT GÅR DET :)

4 bilder

Kategori: Bilder Sebastian

SEBASTIAN 3 MÅNADER




MOSTER OCH SEBASTIAN


BABYSITTER ÄR INTRESSANT

Sebastian 3 månader!

Kategori: Sebastian 3-6mån

Idag blir min lilla gris tre månader!

Herregud. Det har gått 3 månader redan... Känns helt sjukt. Det känns som att det gått jättefort och ändå känns det fortfarande konstigt att det funnits en tid då han inte var här. Man liksom tycker att det är en självklarhet att han är här i sängen och myser. Jag älskar fortfarande att vara mamma <3
Även om jag håller på att bli koko på att gå hemma...

Sebastian vid 3mån. ålder:
*Ler mest hela tiden
*Har börjat skratta och pratar en massa
*Håller nacken högt och försöker vända sig men har inte lyckats med det än
*Starka ben och vill gärna stå upp hela tiden
*Vill vara med och titta på TV (sailor moon)
*ÄTER upp sina fingrar
*Griper efter saker och försöker stoppa dom i munnen
*Fått mycket starkare nypor
*Väldigt "med" och följer med blicken
*Älskar när mamma sjunger "lilla snigel"


Sebastian fick sin första vaccination idag också. Det tyckte han inte om! Men han verkar klarat sig från feber och efter ett tag var han lugn igen. Sedan mätte vi och vägde honom. Han väger nu 5300g och är 59cm lång. Han ligger som han ska på längden men enligt kurvan väger han för lite. Så vi ska prova ge han ersättning och amma samtidigt och så om 2 veckor ska vi tillbaka för att se om det hjälpt. Och har de det så fortsätter vi nog med ersättning och så får jag sluta amma. Känns lite tråkigt. Gillade det och man känner sig lite misslyckad över att det inte räcker med amning. Som att det är bara mitt fel. Som tur är är han ju inte undernärd iaf, men känns trist ändå.

Skillnad sen förlossning:
Längd +10cm
Vikt +1760g

Söndag 26/2-2012

Kategori: Vardag

Fortfarande ingen direkt blogglust. Men det kommer väl tillbaka senare :)

I helgen har det vart ganska full rulle. Träffade Kim i fredags och pratade strunt (grattis igen till provanställningen! Kommer nog gå super!). När du blir känd kock förväntar jag mig att bli bjuden på 3rätters middag ;) Vi drog till grabbarnas Warhammer(tönt)lokal med semlor och pratade ännu mer strunt! Sebastian var väldigt intresserad så kanske blir en nörd av han en dag... Sen kom Kims syster Tojja ner (ska bli kul att träffas igen!) och så tog vi en snabbis fika och sen åkte jag och David och storhandla!



Lördagen spenderades hos farfar Mats, då han fyllt år, och vi käka mat och fikade och hade allmänt trevligt :) Sen åkte vi till Sebbes morfar och slappade. Pappa (morfar) och D åkte och fixa med vår bil och jag fick vara kvar. Gammelfarbror och min kusin Jesper var där och då får jag inte ha Sebbe för då är det deras bebis! Och så fick jag smaka pappas äggröra! Världens godaste men luktar äggmök haha! AAASGOTT! Så ska vi dit idag igen då morfar ska baka bullar som han också är kung på.
Men innan det ska vi till Farmor, Farfar J och faster för middag! Gratis är bäst ;) Och innan är det städdags... usch.


Imorgon blir plutten 3 månader :D

Funderingar kring förskola

Kategori: Mammagrejer

Eller ja dagis som jag kallar det. Hädanefter kommer jag hanvisa som dagis men så vet ni vad jag menar :)

Jo, jag och David vill sätta Sebbe på dagis när han blir 1år. Just för att vi har inte råd att gå hemma hur länge som helst, och sen tror jag fullt på att dagis inte är dåligt för barnen. Det finns forskning som visar att barnen inte är mogna nog förrän vid 3 års ålder för en separation, men hur många har råd att gå hemma i 3år? Inte många iaf. Och ärligt talat så även om många säger att forskningen inte visas för att regeringen inte tycker den är gynnsam. Men kom igen, de har väl egna barn? Och skulle de då göra så mot sina barn bara för att det är "gynnsamt" även om det var dåligt för dom? Tror knappast det.

Och sedan det här med forskning, jag menar det finns ju inte mycket forskning om människor där det inte finns en annan forskning som motsäger det. För människor är så olika och det är så mycket som påverkar. Vissa barn kanske inte passar förrän de är 3 men många fungerar det alldeles utmärkt även när de är 1. Det finns forskning som visar att barn är som mest inlärningsbara vid 1 och därför att andra som inte gått på dagis har vart senare i utvecklingen. Men så finns det då forskning som visar att barn som blivit separerade för fort har större chans att bli deprimerade. 

Nu säger jag inte att barn ska behöva gå på dagis 8h om dagen. Man vet ju hur trött man själv är efter en sån dag. Men några timmar, om det är ett bra dagis med lagom barn och engagerade pedagoger så tror jag inte att det är negativt. Och kanske inte behöver gå 5dar/vecka men 2 dagar 4h om dagen så man hinner jobba. Är det så illa? Är det inte värre om man ska ha föräldrar som nojar över ekonomin och stressar över det för att man går hemma?
Och om man nu bestämmer att man vill och kan gå hemma - fint för er! Och kan man inte det så varför inte? Varför kan man inte bara få göra det som känns bäst för sin familj utan att någon ska klanka ner på det?? Är 50% av alla mammor dåliga mammor bara för att de inte har råd att gå hemma och vill ge sitt barn grejer, eller är de andra dåliga för att de vill behålla sitt barn lite längre? 

För fortfarande om det var så jävla illa för barnen, skulle de verkligen tillåta det bara för att tjäna pengar? Visst är dagens samhälle pengastyrt, men vi är ju fan inte så giriga att vi försöker sabba nästa generation. För då kostar det ju mer pengar att försöka fixa dom. Och då har dom ju förlorat pengar?

Massa svammel men men så blir det kvart i 1 på natten.

21/2-2012

Kategori: Vardag

Tisdag idag så var på öppna idag! Alltid trevligt att komma dit och träffa folk. Alexandra var där med lilla Cevin som inte är så himla liten. 6 dagar efter Sebastian men är mycket längre och väger mer. Det var en som frågade om Sebbe var född för tidigt då de flesta i hans ålder är större än han. Men det är han verkligen inte, gick ju 2 veckor över tiden :P Tur det annars skulle han ju vart ännu mindre! Men han går upp i vikt som han ska men han är bara liten helt enkelt :)
Sedan träffade jag min syster så gick vi hem hit och lagade mat och snackade skit! Skulle ha pluggat men vi var lite lata... ooops. Vi gick förbi ica också så jag kunde köpa kuvert så jag kunde posta brevet om kurserna jag vill läsa :D Det är verkligen på gång nu, känns jättebra att fixa betygen!

Skjutsade hem henne nyss och nu ligger jag i sängen och ammar! I mars så hade vi ju tänkt att vi ska försöka ge han ersättning och att jag ska amma samtidigt så jag kan  börja jobba några timmar. Men sen när jag slutar amma, jag tror jag kommer sakna det som tusan! Har inte haft något problem alls med det hittills och jag tycker det är jättemysigt att ligga i sängen och mysa! Men men måste ju ta slut nångång. Tänkte inte amma tills han är 8 liksom haha! :P
Spädbarnsmassage imorgon! Hoppas att det ska hjälpa då lillen brukar få lite ont i magen på kvällarna. Kanske hjälper han somna lättare. Det funkar fortfarande någorlunda med tutten iaf =) Hoppas att han somnar snart så jag hinner duscha då mitt hår börjar stinka just nu...
Förresten! Beställde hem kort från FUJI. 100 kort gratis. Kostar bara frakten på 29kr och kom efter 2 dagar :D

20 februari

Kategori: Vardag

Om en vecka blir min lilla skit 3 månader! Känns fortfarande konstigt att det "bara" gått 3 månader! Känns så lite samtidigt som jag inte kan fatta att det funnits en tid då jag inte var mamma. Herregud, mamma det har ju nästan som bara vart ett ord förut. Man visste vad man ville av sin mamma men man förstår verkligen inte innebörden av ordet innan man har barn. Helt fantastiskt hur ens synsätt på saker ändras! 

Men ja. Idag har jag plockat undan lite hemma. Har även läst ut andra boken i Johanne Hildebrandts serie om Valhalla! De är sjukt bra! Synd att det bara är 3 böcker. Men det bli att köpa hem och ha dom också i bokhyllan! Endast de böcker jag kan tänka mig läsa 48 gånger får bo där ^^ 
Senare ska jag dejta min kompis Rocha! Underbart! Ska bli jätteroligt. Är alltid roligt att träffa Rocha! Han och min pappa är dom snällaste människorna som bor på på denna planet.

Här är en film från igår morse när vi mös.
Var tråkigt bara för innan lät han precis som en katt men när kameran kom fram blev han tyst :(



Söndag, igen.

Kategori: Vardag

Ännu en vecka har gått. Känns som 3 dar samtidigt 15. Livet är verkligen helt annorlunda nu! Underbart, men definivt annorlunda. Den 27e blir min lilla gris 3 månader redan och då ska han även få sin första vaccination. Hoppas att det går bra! 

Hittills har vi idag bara myst i sängen hela familjen! Hur mysigt som helst. Skönt att göra det också ibland.
Snart ska vi ut på promenad också (och hoppas på att vi inte fryser ihjäl). Man har blivit bra hurtig nu när man skaffat barn haha! Snart måste jag lära mig baka också... Fast det har jag ju sebbes moster till ^^
Eller så får jag göra som jag läste i Föräldrar och Barn - köpa kakor, ta ut dom ur förpackningen, trycka ut dom lite i kanterna så de ser hemmagjorda ut och lägga i en egen burk. I love it!

Måste även passa på att gratta Michelle (hannahmiichelle.blogg.se) som fick sin gulliga son igår! Jag har ingen aning om hur man lägger in länk... får lära mig det lite senare haha! Men iaf stort grattis till dom! Förväntar mig att få komma på fika och se lilla godingen och många barnvagnspromenader i kylan ;)

Bilder från mysandet imorse. Han är så fin min skatt!

Måndag, tisdag, fredag?

Kategori: Vardag

Nu har jag vart dålig på att blogga på senaste tiden, men har inte haft lust. Eller snarare inte så mycket att berätta. Det händer inte så mycket för tillfället. Myser med Sebbe mestadels, försöker ta mig igenom livet som hemmafru. Har inget emot att va med lillen men att städa och vara hemma och känna att man inte gör så mycket håller på att göra mig galen! Jag vet knappt vilken dag det är, utan måste hela tiden tänka efter. Ibland är jag helt säker på att det är onsdag fast det är fredag. Lördag hela veckan typ...

Men har pratat med en gammal och när jag har slutat amma så kommer jag få börja jobba på en kvällsrad och det känns guld! Går ju på schema då så vet ju när jag ska jobba. Och det är mellan halv 4 - 10 på kvällarna och då får mormor/morfar ha sebbe tills David kommer hem och sen så kommer jag hem vid halv 11 ungefär :) 

Men för att lyckas med det så lär jag ju försöka vänja Sebbe med ersättning kanske? Vi ar provat förut och han är inte helt ovillig men saknar nog närheten då tror jag så då gnäller han lite. Men tänkte prata med BVC först och fråga. Men om ni har tips om att ge flaska och amma samtidigt (tänkte göra det på dagarna när jag är hemma) så kom gärna med dom! Och om börja jobba med småttingar hemma.

Men kan väl också säga att bajseriet är bättre. Bajsar lite oftare, det är fortfarande att han bajsar inte så ofta och så när han väl gör det är det i 50-11 blöjor men det är oftare han gör så nu så mängden börjar minska liksom ^^ Oc han sov jättebra inatt *knackar i mitt träbord*. Skrek lite till 11 ungefär (och då var det INGET som hjälpte) men tillslut somnade han och sov till 11 och jag behövde bara mata 2 gånger! Hur skönt som helst! :D Då får vi se hur nästa natt ser ut...
Höll ju på med dessa "30 dagar" men har inte orkat det heller... får komma igång med det snart.
Har bestämt vad jag ska läsa för kurser också nu så jag får mitt slutbetyg - Psykologi B, Människan socialt och kulturellt, Svenska C, Engelska C och Småföretagande A. Börjar isåfall 16 april och ska söka högskola i Oktober. Blir spännande! Och så har vi fått anmälan så 16 mars börjar babysim så måste ut och köpa tinytiny badbrallor! Babysimmet ser jag verkligen fram emot! :D

Så det är väl vad som händer... Så ni vet om jag skulle försvinna igen :P
Om någon vill ta en promenad eller bara sällskapa, tveka inte att höra av er!
(FB - Caroline Forsström)

Dingtuna

Kategori: Vardag

Begav mig ut till Dingtuna idag för att träffa mammor från minbebis. Jättetrevligt var det! Fick träffa lilla Freja, Smilla, Linus och nya tillskottet Hugo! Roligt att träffa andra mammor och prata om hur de har det, hur dom gör och så. Och så hade värdinnan gjort smörgåstårta och den var såå god! Och sen blev det fika också. Jättekul :D

Och så kan man bara kasta fram tutten utan att någon tittar konstigt på en. Har nog aldrig sett så många bröstvårtor förut som nu när jag är mamma haha!
Och snart ska jag till morbor Jocke för att lära min kusin lite matte. Inte för att jag är vidare bra på det jag heller men men... Det har gått förut och plus att då får jag öva lite till högskoleprovet ;)

Wäh'

Kategori: Skola

Var på VUC idag. Har lite jag måste fixa iordning från gymnasiet innan jag kan söka högskola. Jag ångrar mig verkligen att jag inte bara skötte skolan på en gång. Men det var så, jag hade bra betyg men blev så jävla trött på allt och sket i det och så idag får man sota för det. Men men jag ska fixa det nu och är ganska pepp då jag nu äntligen kommit på vad jag vill med livet!
Men iaf jag var på VUC och pratade med dom och det visade sig att jag har 350 poäng jag måste läsa in för att få ett slutgiltigt betyg. 350 poäng! Det börjar 16 april och måste vara klar i oktober... shit. Men jag ska klara det. Vänner har lovat att hjälpa mig - ni är bäst <3

Hittills har jag bestämt mig för att läsa psykologi B (50 poäng) och Människan: socialt och kulturellt (100 poäng). Bara 200 till att bestämma... Men men det här ska gå bra!
31 Mars är det högskoleprov. Börja plugga 16 april och söka högskola i Oktober och be till gud att jag kommer in! Om inte på ssk-programmet vill jag plugga till socionom. Så ser planen ut :)
Och jag ska plugga på distans på nätet så det ska nog gå alldeles utmärkt med Sebastian! :D

9 - Min tro

Kategori: 30 dagar

Det här kan man prata länge om.. Religioner och trossystem är något av mitt favoritämne. Men personligen måste jag ändå säga att jag inte är så himla religiös. Jag konfirmerade mig, och gillar verkligen kyrkan men tanken på 1 allmäktig figur... nej det funkar inte för mig.

Däremot är tanken på att det finns någon som sköter sådant som när man dör, och ser efter en och så ändå väldigt fin tycker jag. Känns skönt att tänka på att man kan komma till ett fint ställe när man dör, men det tror jag snarare har och göra med att jag är rädd för att dö. Och hur många är inte det?
För att inte skriva en hel novell så kan jag säga att om jag skulle tro på gudar så skulle det inte vara på en gud utan flera stycken. Hur skulle en hålla koll på allt? Men inte som hinduismen heller. Ärligt talat det som ligger mig närmast om hjärtat är faktiskt så som vi har det på lajvet som jag åker på - eleriakampanjen.

Jag räknar inte upp alla, men en representerar Födelse och Död, en Kärleken, en Kunskap, en Krig, en Sång och dans, en Handel och en är som man kan säga dödsgudinna och regerar över underjorden. Man liksom ber till den gud som passar för tillfället. En om någon ska födas, en om någon ska gifta sig, en om man vill att en affär ska gå bra eller vad som helst. För det är en tröst att känna att något större finns där ute, även om det också får en att känna sig väldigt liten.
Jag verkligen gillar övertro också. Att man trodde på Näcken, Bergakungar, Skogsandar (diser) och illa sinnade andar tycker jag är fascinerande. Skulle vilja färdas tillbaka i tiden då man trodde på det!
Och tro är för mig något personligt. Att det finns så mycket bråk bara för att man inte tror på samma sak är för mig det dummaste som finns. För hur det än är så kan vi ju varken bevisa eller utesluta att det finns en högre makt. Och hur kan då någon ha fel? Kan inte alla ha fel eller alla ha rätt?

8 - Ett ögonblick

Kategori: 30 dagar

Ett ögonblick som föralltid förändrat mitt liv är när jag bestämde mig för att behålla barnet. Jag hade planerat att göra abort. Jag kunde inte se mig som mamma, ingen av oss hade fast jobb och jag var ju ändå ung fortfarande! Men så tittade jag på filmen Juno och hon lämnade ju iväg barnet och då började jag gråta floder. Jag visste då att jag skulle föralltid ångra mig om jag gjorde abort. Och ni kan ju idag gissa hur glad jag är över att den filmen gick på tv den dagen?
Hade troligtvis ändå inte gjort abort, men det gjorde att jag verkligen fick upp ögonen. Hade innan liksom förnekat ändå att jag skulle få barn. Jag var gravid, men skulle inte ha barn. Helt sjukt, men var verkligen i ett förnekelse stadie. Att jag då kom på att jag verkligen ville ha barnet hjälpte mig enormt. Och sen när D sa att han skulle ställa upp vad jag än valde gjorde ju också saken lite lättare. Och hittills har ingen av oss ångrat det beslutet.
Som det ser ut idag så skulle jag aldrig klara av att göra en abort.
Jag är inte emot det. Känner man att man inte skulle klara av det så ska man inte göra det.
Men jag själv vill absolut inte göra en abort om jag skulle bli gravid igen. Har ju nu upptäckt the joy of giving birth. Vi kvinnor är Gud. Vi kan skapa liv :)
Ett ögonblick som föralltid förändrat mitt liv är när jag bestämde mig för att behålla barnet. Jag hade planerat att göra abort. Jag kunde inte se mig som mamma, ingen av oss hade fast jobb och jag var ju ändå ung fortfarande! Men så tittade jag på filmen Juno och hon lämnade ju iväg barnet och då började jag gråta floder. Jag visste då att jag skulle föralltid ångra mig om jag gjorde abort. Och ni kan ju idag gissa hur glad jag är över att den filmen gick på tv den dagen?
Hade troligtvis ändå inte gjort abort, men det gjorde att jag verkligen fick upp ögonen. Hade innan liksom förnekat ändå att jag skulle få barn. Jag var gravid, men skulle inte ha barn. Helt sjukt, men var verkligen i ett förnekelse stadie. Att jag då kom på att jag verkligen ville ha barnet hjälpte mig enormt. Och sen när D sa att han skulle ställa upp vad jag än valde gjorde ju också saken lite lättare. Och hittills har ingen av oss ångrat det beslutet.

Som det ser ut idag så skulle jag aldrig klara av att göra en abort.
Jag är inte emot det. Känner man att man inte skulle klara av det så ska man inte göra det.
Men jag själv vill absolut inte göra en abort om jag skulle bli gravid igen. Har ju nu upptäckt the joy of giving birth. Vi kvinnor är Gud. Vi kan skapa liv :)

Hade jag gjort abort hade jag inte fått denna kalaskula. Bilderna är tagen i v32+6 av syster <3



Söndag 12/2 - 2012

Kategori: Vardag

Hållt igång hela dagen idag! Först vid 12 kom Kim och hämtade mig så var vi på promenad 1h i solskenet med Sebastian och pratade strunt. Hur skönt som helst. Lite kallt men så fint väder, då kan man ju inte sitta inne! :)
Sen kom pappa och hämtade mig och så åkte jag, pappa, Sebbe, min syster till media markt och tittade runt. Sen så blev det lite panik för min bror skulle ha fotbolls match idag men hade inga skor så fick åka och hämta han och sen bege sig till stadium outlet och kolla skor. Sen handlade vi och så åkte vi och packa upp det. Sen åkte Jimmie och pappa på match och jag stannade kvar och snackade skit med Kusin Jesper. Och sen så kom tant Lotta och tittade på Sebbe för första gången och sen nästan nyss skjutsade hon hem mig!

Så det har vart lite family vacation idag! Jättemysigt! Nu ska det lagas mat och försöka få lillen och sova så jag och sambon kan mysa lite tillsammans. Annars brukar vi sova i olika rum för Sebbe skriker så sambon ska få sömn när han ska jobba. Ibland händer det att jag går och lägger mig när han går upp på morgonen... Kul samliv :P
Men men det bli väl bättre sen.

Vad har ni andra gjort i helgen?

Och tack Michelle för svar på mina frågor i världens längsta kommentar ^^. Jag har nu bestämt mig för att plugga till barnmorska. Måste då först plugga 3 år till sjuksköterska, och tänkte anmäla mig så jag börjar i januari -13. Då är Sebbe så stor så han går på dagis så då kan jag plugga heltid och kanske om jag orkar jobba också. Så om några år kanske ni har tur som får se min springa runt på förlossningen ;D

Sebastian och Morfar myser i soffan


Den här tröjan fick Morfar i julklapp av Sebbe. Var bara tvungen att visa den

Olika funderingar

Kategori: Mammagrejer

Nu när man är mammaledig så har man ju lite tid över till att fundera på en massa. 
Ekonomi, jobb, fler barn, framtiden i allmänhet. Lite jobbigt men måste ju fundera på såna saker nu. Jag börjar ju faktiskt bli "vuxen" nu :P
Men till att börja med är jag sugen på att börja plugga. Jag har två saker jag vill utbilda mig till, psykoterapeut eller barnmorska. Båda kräver utbildning innan och sen vidare utbilda sig till dessa två. Alltså tar det ett x antal år innan man är klar. Men då är frågan - hur går det att plugga och vara mamma innan han börjar på dagis t.ex? Och som många när dom ska ha tentor stänger dom in sig och bara pluggar, hur går det med en liten? Och läsa på halvfart känns ju inte så roligt då det lär ta 48år innan man är klar. Och ska jag annars plugga på distans och försöka jobba samtidigt? Orkar jag det med igen, en liten? Jag har ingen aning om hur det är att plugga på högskola. Och så vill man ju ha det ganska bra rent ekonomiskt också. Vill ju inte behöva ta alltför höga studielån. Och sen säger vi att jag väljer ett program och så är det fel sen! Och annars när jag väl bestämt mig kommer jag säkert komma på något annat jag vill göra...
Hur har ni med barn gjort, och ni andra hur skulle ni ha gjort?

Och skulle jag bli gravid igen hur skulle det bli med studierna då? Kanske får planera in nästa barn men vill ju inte planera alltför mycket och inte vänta för många år.
Vad tycker ni är bra ålder mellan barnen?


Det här med föräldraskap och ha ett liv samtidigt är fan inte lätt!

7 - min bästa vän

Kategori: 30 dagar

Ärligt talat så vet jag inte vem. Har så många underbara vänner här i världen som jag vet ställer upp för mig och som jag känner att jag litar fullt på och kan prata om nästan allt med.
Men om man funderar på vad är en bästa vän? Det är så olika för alla vad man har för "kriterier".
I korta drag är en bästa vän för mig någon som känner mig utan och innan. Någon man bara behöver kasta en blick på och denne vet genast vad man menar. Någon man litar på 100%. Någon som hur mycket man än bråkar, alltid kommer tillbaka till. Någon man så fort något händer måste springa till och genast berätta! Som man skrattar och gråter ihop med. Någon som alltid "got your back". Som står vid din sida hela tiden, hjälper dig. Tja.. listan kan göras lång.
Men såhär på rak arm just nu som det ser ut så tror jag min bästa vän är min syster. Kanske låter "tråkigt" att välja henne men så är det. Hade 2 "bästa vänner" som jag idag inte står lika nära. För det är ju ändå så, hur mycket man är bästa vänner så förändras ju saker och ting och bara för man är bästa vänner kan man ju inte förändras till det samma som den andra. Man vill ju inte ha en kopia av sig själv :)  Men iaf min syster har stått vid mig alltid när jag vart ledsen, eller när jag gjort något dumt, under glada tider, under min graviditet och nu är hon världens mysigaste moster! Det är henne jag ringer till när jag behöver prata. Hon känner MIG.
Så tack för att du finns!
Men med det vill jag säga att ni andra som jag räknas som mina närmaste vänner betyder inte mindre för mig. Skulle inte vara där jag är idag utan er! <3
Ärligt talat så vet jag inte vem. Har så många underbara vänner här i världen som jag vet ställer upp för mig och som jag känner att jag litar fullt på och kan prata om nästan allt med.
Men om man funderar på vad är en bästa vän? Det är så olika för alla vad man har för "kriterier".
I korta drag är en bästa vän för mig någon som känner mig utan och innan. Någon man bara behöver kasta en blick på och denne vet genast vad man menar. Någon man litar på 100%. Någon som hur mycket man än bråkar, alltid kommer tillbaka till. Någon man så fort något händer måste springa till och genast berätta! Som man skrattar och gråter ihop med. Någon som alltid "got your back". Som står vid din sida hela tiden, hjälper dig. Tja.. listan kan göras lång.
Men såhär på rak arm just nu som det ser ut så tror jag min bästa vän är min syster. Kanske låter "tråkigt" att välja henne men så är det. Hade 2 "bästa vänner" som jag idag inte står lika nära. För det är ju ändå så, hur mycket man är bästa vänner så förändras ju saker och ting och bara för man är bästa vänner kan man ju inte förändras till det samma som den andra. Man vill ju inte ha en kopia av sig själv :)  Men iaf min syster har stått vid mig alltid när jag vart ledsen, eller när jag gjort något dumt, under glada tider, under min graviditet och nu är hon världens mysigaste moster! Det är henne jag ringer till när jag behöver prata. Hon känner MIG.
Så tack för att du finns!
Men med det vill jag säga att ni andra som jag räknas som mina närmaste vänner betyder inte mindre för mig. Skulle inte vara där jag är idag utan er! <3



Jag och syster i Ungern i somras! Gravid Carro :)

6 - Min dag

Kategori: 30 dagar

Kan väl inte säga att så mycket intressant har hänt idag. 

Fick sova ganska länge för Sebastian och det var skönt. Sen har jag setat vid datorn, duschat, ätit, läst. Tittade på film på kvällen och mös lite med sambon, men då tyckte lillen att han fick för lite uppmärksamhet av mamma och ville ligga emellan oss och tutta lite. 

Igår skulle jag ha storstädat men var alldeles för lat för det så det fick bli idag istället! Gjorde det mesta i köket igår, men gjorde klart allt idag. Så idag var det några här och tittade på lägenheten. Under veckan skulle vi får svar om de vill ha vår och så ska vi bestämma om vi verkligen vill ha deras! Hoppas hoppas! Har redan en massa idéer på hur jag vill inreda! Tittar runt hela tiden på olika hemsidor för inspiration och grejer! Och så blir det ju bara roligt att flytta. Visst är det jobbigt med alla grejer men så roligt när det är klart :D 

Och nu har Sebbe somnat och jag ligger här. Kan inte sova riktigt än känner jag, men ska försöka sova jag också så man kommer upp inatt när det ska matas igen :) Skönt är det att det krävs färre och förre matningar nu, så man får lite längre sömn. I början av nätterna lägger jag han i hans säng, och sen när man gjort det kanske 2 gånger så får han sova med mig så man får liiite mer sömn än annars. Jag saknar att ha han i sängen när han inte ligger här, men sambon tycker inte det är lika roligt. Förstår han, vi behöver en bredare säng. Men det får bli en senare fråga.

Imorgon ska jag få äta kalops. MUMS!

Bra dag än så länge

Kategori: Vardag

Sebastian somnade ändå vid 2 ungefär. Sov i sin säng till halv 5, ville ha mat och sen fick han sova med mig. Så har fått en del sömn idag! Skönt! :)

Var ner på stan sen och träffade Elin för en fika. Var väldigt trevligt och roligt att se henne in person liksom ^^ Sen senare så får vi ha playdates Elin och Michelle eller vad säger ni? ;) Kanske blir två pojkar och en flicka eller 3 pojkar! Spännande är det i varje fall! Alltid roligt att träffa andra som har eller ska ha barn.
Snart bär det av till gymet. Har inte vart där på ett tag nu. Alltid när vi har bestämt det har något annat kommit i vägen, men nu ska det bli av minsann! Blir inte så länge, men tänkte träna magen lite i varje fall! Har ju lite press på sig inför beach 2012 liksom haha! :P

Och sist men inte minst, det som gör dagen inte alls så bra som den skulle kunna vara är att jag måste storstäda :( Det är en som kommer och tittar på lägenheten imorgon så då måste det ju vara rent och snyggt här så dom vill ha den! Om de vill så kommer vi nog byta lägenhet med dom och det är niiice. Då blir Tallo vääldi glaaad hest!

Hur har dagen vart för er andra?

5 - Vad är kärlek?

Kategori: 30 dagar

Ska tydligen inte få sova riktigt än inatt heller. Börjar tro att lillen kanske har kolik. Men samtidigt så är det bara när det börjar bli sent han skriker, annars gör han det inte på dagarna eller så. Hmm.. Jaja bara fortsätta kämpa med att få någon dygnsrytm :) Jag förstår att det tar tid, men jag är villig att lägga ner den tiden.

Kärlek är en massa olika saker. Pirret i magen när man är nyförälskad, känslan av trygghet hos den du älskar, beskyddarinstinkten du känner för ditt barn, känslan av att dina föräldrar alltid finns där för dig, skratten ihop med dina syskon, tilliten till dina vänner. Skratt, gråt, trygghet, känslan att man kan göra allt för den personerna som finns i ditt hjärta. Det är kärlek.
Man kan beskriva kärlek på så många sätt. För man älskar ju inte alla på samma sätt. Jag älskar min sambo och fästman på ett sätt, min son på ett annat, mina syskon och föräldrar på ett tredje och mina vänner på ett fjärde sätt. Kärlek kan vara vid första ögonkastet, av känslan att man litar på någon till 100%. En sak kan jag säga däremot, kanske låter konstigt/dåligt men hur mycket jag än älskar min sambo så är nog kärleken till min son det häftigaste jag vart med om. Finns ingen som ens kommer i närheten. Att ens hjärta kan rymma så mycket kärlek! Tycker hjärtat borde exploderat vid det här laget.
Det pratade vi om igår på ÖF, om man skaffar ett till barn hur ska man känna då? Men det är väl bara så att du helt enkelt producerar mer kärlek helt enkelt. Om man kunde omvandla kärlek till energi skulle vi ha en aldrig sinande källa.
Men klart det finns baksidor av kärlek. Det kan göra så jävla ont att älska någon som inte älskar en tillbaka eller bli sviken av en som man älskar. Men man måste komma på att kärleken oftast läker såren, och älskar man verkligen personen förlåter man den. Sen finns det säkert som är oförlåtliga, och man kan bli galen av kärlek men jag vill lyfta fram dom bra sakerna :) De dåliga sidorna vet nog de flesta människor om.

Kärlek är en massa olika saker. Pirret i magen när man är nyförälskad, känslan av trygghet hos den du älskar, beskyddarinstinkten du känner för ditt barn, känslan av att dina föräldrar alltid finns där för dig, skratten ihop med dina syskon, tilliten till dina vänner. Skratt, gråt, trygghet, känslan att man kan göra allt för den personerna som finns i ditt hjärta. Det är kärlek.



Man kan beskriva kärlek på så många sätt. För man älskar ju inte alla på samma sätt. Jag älskar min sambo och fästman på ett sätt, min son på ett annat, mina syskon och föräldrar på ett tredje och mina vänner på ett fjärde sätt. Kärlek kan vara vid första ögonkastet, av känslan att man litar på någon till 100%. En sak kan jag säga däremot, kanske låter konstigt/dåligt men hur mycket jag än älskar min sambo så är nog kärleken till min son det häftigaste jag vart med om. Finns ingen som ens kommer i närheten. Att ens hjärta kan rymma så mycket kärlek! Tycker hjärtat borde exploderat vid det här laget.
Det pratade vi om igår på ÖF, om man skaffar ett till barn hur ska man känna då? Men det är väl bara så att du helt enkelt producerar mer kärlek helt enkelt. Om man kunde omvandla kärlek till energi skulle vi ha en aldrig sinande källa.
Men klart det finns baksidor av kärlek. Det kan göra så jävla ont att älska någon som inte älskar en tillbaka eller bli sviken av en som man älskar. Men man måste komma på att kärleken oftast läker såren, och älskar man verkligen personen förlåter man den. Sen finns det säkert som är oförlåtliga, och man kan bli galen av kärlek men jag vill lyfta fram dom bra sakerna :) De dåliga sidorna vet nog de flesta människor om.

4 - Det här åt jag idag

Kategori: 30 dagar

Till lunch idag orkade jag inte göra något vettigt. Så det fick bli såna där mega goda kycklingspett, nudlar och sweet chili sås. Sen kan det vara för att jag är hemsk i köket... Bränner mat, det blir inte klart, eldar nästan upp köket och det ser alltid ut som en svinstia efteråt. Jag skulle fan ha försökt gift mig med en kock istället :( Eller så får jag bli miljonär så kan jag anställa någon som lagar mat åt mig! Ja, det är en bra idé! :D
Ska senare till middag tills sambon komma hem göra korv och grönsakssoppa. Får se om det är ätbart... Annars har vi ett stort lager nudlar som vi får ta av om det smakar bajs haha!

Tisdag 7/2-2012

Kategori: Vardag

Var på ÖF idag igen med Alexandra och Cevin! Alltid mysigt där och det är så skönt att få komma iväg och prata med folk. Och eftersom det är bara på tisdagar för unga mammor så har man en sorts hållpunkt också i veckorna. Annars flyter alla dagar ihop så då har man nånting att hålla sig till ^^

Skulle ha åkt på fika, men blev inte så. Tar det en annan gång :D

Ska senare ikväll på visning på ännu en lägenhet. Denna ligger på Viksäng. 
Hittills är det 2 lägenheter vi är intresserade av men det är så svårt att veta vilken man är mer intresserad av så att säga.
- Den på Viksäng är STOR 3a, rotrenoverad 2011, är bra område men hyran är dyr!
- Den på pettersberg är billig, har badkar men är inte i lika bra skick och inte lika bra område.
What to do, what to do...
Vad tycker ni man ska gå efter?

3 - Mina föräldrar

Kategori: 30 dagar

SkMina föräldrar heter Anna och Miklos. Pappas namn är ungerskt då han är typ 50% ungersk/rumän. Min mamma är väldigt, väldigt svensk.
Mamma och pappa blev föräldrar ganska tidigt. De träffades när mamma var 16, när hon var 17 blev hon gravid och 18 hann hon bli innan lilla jag tittade ut (jag är alltså äldsta syskonet). Pappa var då 23 så han var inte lika ung men fortfarande inte gammal så att säga. De fick under senare år 2 till barn tillsammans. De bestämde sig för att gå skilda vägar för över 1 år sedan, men det är en annan historia.
Min pappa är väldigt snäll! Nog världens snällaste. Tror inte jag sett han arg ens, förbannad ja men inte mer. Han vill hjälpa alla fast han inte har tid och stressar över det så man är rädd att han ska få en hjärtinfarkt. Men han fortsätter hjälpa alla iaf. Han vet inte vad ordet NEJ betyder. Han har alltid gjort allt för mig och mina syskon och nu är han världens bästa morfar! Och han är en busfarbror! När man åker och badar är det han som springer runt och riktigt har kul och får med alla barnen på tokigheter.
Och min kära mamma. Blev mormor när hon var 39 :P Blir så när man får barn tidigt, men då får man uppleva fler generationer istället! Jag är egentligen ”pappas flicka” men har alltid kommit till mamma med problem och hon har hjälpt mig mycket. Hon är den som kan säga ifrån, har skinn på näsan, och hållt koll på oss småglin. Hon har pluggat en hel del nu och kommit långt, är riktigt stolt över henne! När jag var tonåring kunde vi bråka en massa, kanske för att jag var odräglig, och både jag och mamma kan nästan fatta eld när vi tjaffsar, men så kom jag ändå alltid till henne när jag var ledsen.
Och båda mina föräldrar har riktigt bra humor! Vi har haft en jävla massa skoj genom åren!
Och så vet jag att de alltid ställer upp för mig 110%. Världens bästa föräldrar!
Älskar er föralltid <3
Ska tydligen inte få sova riktigt än för Sebastian... Så passar på att kasta in nästa inlägg.
Mina föräldrar heter Anna och Miklos. Pappas namn är ungerskt då han är typ 50% ungersk/rumän. Min mamma är väldigt, väldigt svensk.
Mamma och pappa blev föräldrar ganska tidigt. De träffades när mamma var 16, när hon var 17 blev hon gravid och 18 hann hon bli innan lilla jag tittade ut (jag är alltså äldsta syskonet). Pappa var då 23 så han var inte lika ung men fortfarande inte gammal så att säga. De fick under senare år 2 till barn tillsammans. De bestämde sig för att gå skilda vägar för över 1 år sedan, men det är en annan historia.


Min pappa är väldigt snäll! Nog världens snällaste. Tror inte jag sett han arg ens, förbannad ja men inte mer. Han vill hjälpa alla fast han inte har tid och stressar över det så man är rädd att han ska få en hjärtinfarkt. Men han fortsätter hjälpa alla iaf. Han vet inte vad ordet NEJ betyder. Han har alltid gjort allt för mig och mina syskon och nu är han världens bästa morfar! Och han är en busfarbror! När man åker och badar är det han som springer runt och riktigt har kul och får med alla barnen på tokigheter.


Och min kära mamma. Blev mormor när hon var 39 :P Blir så när man får barn tidigt, men då får man uppleva fler generationer istället! Jag är egentligen ”pappas flicka” men har alltid kommit till mamma med problem och hon har hjälpt mig mycket. Hon är den som kan säga ifrån, har skinn på näsan, och hållt koll på oss småglin. Hon har pluggat en hel del nu och kommit långt, är riktigt stolt över henne! När jag var tonåring kunde vi bråka en massa, kanske för att jag var odräglig, och både jag och mamma kan nästan fatta eld när vi tjaffsar, men så kom jag ändå alltid till henne när jag var ledsen.
Och båda mina föräldrar har riktigt bra humor! Vi har haft en jävla massa skoj genom åren!
Och så vet jag att de alltid ställer upp för mig 110%. Världens bästa föräldrar!
Älskar er föralltid <3

Mamma Anna


Pappa Miklos

2 - Min första kärlek

Kategori: 30 dagar

Få se nu min första kärlek... Svår fråga. Nu antar jag att dom menar personer i fråga och inte saker. För annars har lejonkungen alltid varit min stora kärlek i livet <3
Men så är ju frågan om när man vet vad kärlek är? Tänkte inte filosofera allt för mycket men om man tänker långt tillbaka (typ dagis/1 klass något liknande) var jag nog ”kär” i min bästa kompis – Kenny. Vi lekte alltid ihop, och så skickade vi alla hjärtans dag kort till varandra. Hittade ett häromdagen i en låda med gamla papper och liknande. Jätteroligt! Man var väldigt kreativ på den tiden haha!
Men annars hade jag väl min allra första pojkvän i 6an – Mattias. Vi gjorde slut nångång i 7an av någon jättedum anledning som jag inte kommer ihåg idag, men jag kommer ihåg att den var dum. Vi var tillsammans i nästan ett år och oj så kär jag var i han haha! Hittat gamla foton skolkataloger från den tiden! Mycket vackert måste jag säga... Och minns jag inte fel så var hans kompis Jesper tillsammans med min kompis Angelica så vi brukade ”dubbeldejta”! Mycket bra tider det haha.
Nästan så man längtar tillbaka lite till tiden när man var liten och allt var mycket lättare! :)
Få se nu min första kärlek... Svår fråga. Nu antar jag att dom menar personer i fråga och inte saker. För annars har lejonkungen alltid varit min stora kärlek i livet <3


Men så är ju frågan om när man vet vad kärlek är? Tänkte inte filosofera allt för mycket men om man tänker långt tillbaka (typ dagis/1 klass något liknande) var jag nog ”kär” i min bästa kompis – Kenny. Vi lekte alltid ihop, och så skickade vi alla hjärtans dag kort till varandra. Hittade ett häromdagen i en låda med gamla papper och liknande. Jätteroligt! Man var väldigt kreativ på den tiden haha!
Men annars hade jag väl min allra första pojkvän i 6an – Mattias. Vi gjorde slut nångång i 7an av någon jättedum anledning som jag inte kommer ihåg idag, men jag kommer ihåg att den var dum. Vi var tillsammans i nästan ett år och oj så kär jag var i han haha! Hittat gamla foton skolkataloger från den tiden! Mycket vackert måste jag säga... Och minns jag inte fel så var hans kompis Jesper tillsammans med min kompis Angelica så vi brukade ”dubbeldejta”! Mycket bra tider det haha.

1 - Presentera mig själv

Kategori: 30 dagar

Jag är 21 år gammal. Bor i Västerås med min kära sambo och son som föddes 27 november 2011. Just nu är jag mammaledig som ni säkert förstår och håller på att bli tokig. Jag är en ganska sällskapssjuk människa. Tyvärr får man inte mycket svar från sonen än.
På min fritid tycker jag om att vara med nära och kära och kackla, träna (judo eller innebandy) även om det blivit dåligt med det nu på sista tiden, eller fika. Ja, jag är tokig i fikabröd! Har ett fruktansvärt sockerbehov. Annars är jag 2 gånger om året ute och klär mig i medeltidskläder, bor i skogen och spelar teater (lajvar).
När jag inte håller igång tycker jag ändå att det är jätteskönt att sätta mig i en varm dusch i en timme eller läsa en bok. Min favoritbokserie är sagan om isfolket (som jag läst 2ggr nu och den är på 47 delar).
Jag är fruktansvärt dålig hemmafru. Jag hatar att städa och är urusel på att laga mat. Om jag kunde skulle jag gärna vara ”mannen” och jobba och komma hem och få maten serverad och få frågan”hej älskling. Hur har dagen vart? Vill du ha en öl till maten?” men det kanske händer senare i livet haha! Skulle även gärna vilja ha ett till barn om några år.
Hmm... Snabba fakta
- Älskar fika, cola och choklad
- Har en crush på Anthony Hopkins
- Vill plugga till socionom
- Hatar svamp, nålar och gå till tandläkaren
- Tycker egentligen Twilight är ganska bra
- Tittar nästan varje kväll på NCIS
- Är otroligt kass på att ljuga, diskutera och politik
- Tycker ibland om ljudet av min egen röst
- Är egentligen jävligt lat
- Tycker otroligt mycket om att sjunga och dansa (men är fruktansvärt dålig på det)
Jag är 21 år gammal. Bor i Västerås med min kära sambo och son som föddes 27 november 2011. Just nu är jag mammaledig som ni säkert förstår och håller på att bli tokig. Jag är en ganska sällskapssjuk människa. Tyvärr får man inte mycket svar från sonen än.
På min fritid tycker jag om att vara med nära och kära och kackla, träna (judo eller innebandy) även om det blivit dåligt med det nu på sista tiden, eller fika. Ja, jag är tokig i fikabröd! Har ett fruktansvärt sockerbehov. Annars är jag 2 gånger om året ute och klär mig i medeltidskläder, bor i skogen och spelar teater (lajvar).
När jag inte håller igång tycker jag ändå att det är jätteskönt att sätta mig i en varm dusch i en timme eller läsa en bok. Min favoritbokserie är sagan om isfolket (som jag läst 2ggr nu och den är på 47 delar).
Jag är fruktansvärt dålig hemmafru. Jag hatar att städa och är urusel på att laga mat. Om jag kunde skulle jag gärna vara ”mannen” och jobba och komma hem och få maten serverad och få frågan”hej älskling. Hur har dagen vart? Vill du ha en öl till maten?” men det kanske händer senare i livet haha! Skulle även gärna vilja ha ett till barn om några år.
Hmm... Snabba fakta
- Älskar fika, cola och choklad
- Har en crush på Anthony Hopkins
- Vill plugga till socionom
- Hatar svamp, nålar och gå till tandläkaren
- Tycker egentligen Twilight är ganska bra
- Tittar nästan varje kväll på NCIS
- Är otroligt kass på att ljuga, diskutera och politik
- Tycker ibland om ljudet av min egen röst
- Är egentligen jävligt lat
- Tycker otroligt mycket om att sjunga och dansa (men är fruktansvärt dålig på det)


30 dagar

Kategori: 30 dagar

Tänkte att jag kunde också roa mig med att göra sån här! Känns som att några gjort såna och jag vill åsså va mää!

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick
Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Om 45min är det lägenhetsvisning! Wiho! Hoppas den är nice, och att vi får den. Och att Sebastian inte är alltför grinig :P

Kanske sova inatt? Nehe...

Kategori: Vardag

Han hade somnat! Redan klockan 12 och jag var överlycklig då jag trodde att jag skulle slippa gå och lägga mig klockan 3! Så gjorde mig klar och skulle sova och hade det sååå skönt. Så vaknar han. Och nu vill han inte somna om. Nu har jag fått han tyst med tutten i mun. Han brukar efter ett tag somna.. *Håller tummarna*. 

Men under tiden så sitter jag och söker jobb! Har skickat in till en massa olika så nu är det bara hoppas på att någon nappar! Måste ju faktiskt börja jobba förr eller senare så. Även om det känns som att jag skulle kunna vara hemma med sötnosen lääänge till. Men men sökt jobb - check!

Imorgon ska vi titta på lägenhet också! Egentligen är det ju inte bråttom, men vi (jag) känner att vi behöver större. Och för att då blir det liksom inte bråttom sen att flytta. Man har gått om tid och får plats med allt och så. Och när sebbe blir större och ska ha leksaker och sånt där. Tyvärr är den inte på samma område som vi bor på nu. Har gillat att bo här även om jag saknat mina roots på hovda-ghettot hela tiden. Men men... Det är en 4a men hyran är densamma som en 3a och så om vi skulle "råka" skaffa en till minsting då så gör det ju inget ^^ Och D får ett datarum sålänge. Men men... vi ska titta på den imorgon och sen är det bara hålla tummarna på det också! ;D
Nu har han typ somnat under tiden jag skrivit det här så nu ska jag också försöka sova! Tjingeling!

Förresten, tjatar igen men vill någon gå på promenad/fika/bara prata hör av er här eller Fb (Caroline Forsström). Jag är sällskapssjuk och Sebbe gillar att komma ut (det sköna med att dom är så små). 
Sov gott!

Lördag igen

Kategori: Vardag

Känns lite läskigt för dagarna går verkligen ihop för mig! Måndag, torsdag, lördag - ingen aning! Kom på igår vid 10 i 12 att det var lördag dagen efter (idag) och att jag bokat träff. Vi bestämde det typ i tisdags och så har helgen redan kommit! Dagarna går så jävla fort! :O



Iväg med bästa "mamma och pappa" (som jag vill bara säga är mina vänner men av olika anledningar kallar dom mamma och pappa)! Ska bara få på mig och lillen kläder... såklart somnade han sen somt vanligt och vanligt har vi typ nyss vaknat. Dygnsrytmen är fortfarande helt galen men nu somnar han inte vid halv 6 längre iaf! :D Förut kunde jag gå och lägga mig precis när D ska upp och jobba. Kul.


Har börjat läsa en ny bok nu! Freja heter den och handlar om Sverige under bronsåldern. Om hur legenderna om de gamla gudarna Freja, Tor, Oden m.m kom till! Är ju en skönliterär bok men det känns så naturligt på något sätt då man ändå säkert trodde mer på magi och liknande då.
Kände att jag behövde läsa andra böcker då jag läst ut sagan om isfolket typ 2 gånger nu...
Men men. Äta, sen kläder, sen iväg! Blir nog en bra dag idag :)

Tankar efter förlossningen

Kategori: Mammagrejer

Det var ju verkligen det mest fantastiska som jag någonsin varit med om. Allt som allt tog ju min förlossning 5h så det kunde verkligen vart värre! Men efter 2v ville han komma ut helt enkelt :) Skrev inte allt i min berättelse för då skulle det ha blivit för långt att läsa så det här är väl mer komplettering :P

Så fort barnet har kommit ut så försvinner all smärta! Ganska otroligt. All ryggont och höftsmärtor man hade under graviditeten är borta och all smärta under förlossningen - helt försvunnen. Däremot blev den utbytt mot att man är trött som fan då det känns som att man försökt trycka ut en apelsin genom näsan. Och fy satan vad öm man var! När jag gick på toa så fick man spola vatten på underlivet för aaaaj vad det sved! Även om man spolade vatten gjorde det ont. Även efter när vi kommit hem från bb fick jag fortsätta spola vatten.
Något som jag reagerade på var att när jag skulle gå på toa och kände på magen och upptäcker att den inte var där blev jag nästan ledsen. Liksom en tid i mitt liv som var över, sen kom jag på att jag hade min son i Ds famn och då blev jag glad igen. Men det tog flera dagar innan jag kom över känslan av att något fattades! 

För det kan jag säga, det är inte förlossningen som är det jobbigaste. Det mest smärtsamma ja, men det är jobbet med kroppen efteråt som är det dryga. Du blöder (vissa upp till 2 månader och längre), man är öm, trött, tuttarna läcker och man kissar på sig! Japp ni läste rätt, man kissar på sig. Man måste gör knipövingar men det hjälper inte på en gång så under tiden kissar du på dig. När du reser dig upp, lyfter något, nyser eller bara anstränger dig lite så läcker det till. Det bidrar yttligare till att man kan säger ganska äcklig efteråt...
Och rent fysiskt ska man ju kunna ha sex efter en vecka. Skulle aldrig falla mig in. Lite tråkigt för nu efteråt så har min sexdrift helt försvunnit. Dels för att man är kroniskt trött av att ta hand om småbarn, det är ont om tid, dels för att jag känner mig inte så sexigt med min rödrandiga och degiga mage och dels för att jag är rädd för hur det ska kännas. Jag har ju faktiskt fött barn, klart som fan att saker har ändrats "där nere"! Men ja, sex is a no no for me just nu. Kanske kommer lite senare :)
Kanske kommer på mer saker sen att skriva, men annars undrar ni över något så är det bara att fråga! Jag svarar på allt jag kan svara på ^^

Förlossningsberättelse

Kategori: Sebastian 0-3mån

Det är två månader sen och mitt minne börjar bli lite luddigt. Kan ju också vara för att hälften av tiden var jag så bortkollrad av lustgasen så kommer inte ihåg detaljer så himla bra. Men det här är något jag inte vill glömma och därför skriver jag ner den nu för att om jag glömmer bort, kunna friska upp mitt minne :)

Lördag 26e november (13 dagar över tiden)
Hela dagen hade jag haft ont i magen. Dagen innan hade det bestämts tid till igångsättning på söndagen så jag var på det klara med att jag skulle bli igångsatt. I vanliga fall får du gå utredning innan och sen bli igångsatt efter du gått över 2 veckor. Men min moderkaka hade börjat lossna lite och dom ville inte riskera att den lossnade innan förlossningen så fick en tid på söndagen sen ville dom inte vänta längre. 

Jag hade fortfarande inte fattat att det var dags. Jag skulle föda barn. Det var som att jag tänkte att jag kunde gå runt höggravid hela livet. Samtidigt var jag jätterädd. Skakade många gånger som att jag frös när jag tänkte på det stundande. Jag menar - vem vill känna smärtan? Visste ju att även om man fick bedövning skulle det göra ont så in i helvete. Det är ju inte som hos tandläkaren och man får bedövning och man kan inte prata flera timmar efteråt.

Men så iaf började jag få värkar. De kom ungefär med 7min mellanrum under dagen. Min nervositet blev bara större. Runt klockan 19 är det 5min mellanrum och de varar mellan 30-45sek. Jag ringer till förlossningen och frågar hur jag ska göra. De säger att jag ska vänta tills det är 3min mellanrum. Så vi väntar... och väntar...
Söndag 27e (14 dagar över tiden)
Runt 12 går vi och lägger oss. Vi vet att nu är det snart dags... David somnar men jag har sånt tryck nedåt och springer på toa 50-11 gånger, men det kommer inget. Jag ligger i sängen ochvänder på mig, gråter hela tiden och nästan skriker när värken har sin topp. Det liksom kommer molande och blir värre och värre tills det når en topp och sen klingar det av och sen börjar det om igen. 4 på morgonen säger sambon att nu åker vi upp! Han tyckte inte om att höra min gråt. Jag sa bara "nej nej nej jag ska bli igångsatt och 5h. Dom kommer bara skicka hem oss". Men sambon lyssnade inte. Klädde på mig och gick för att hämta bilen.
Vi kommer upp på förlossningen runt halv 5. De kopplar mig till en CTG eller vad det nu var och de konstaterade att värkarna kom mellan 3-4min mellanrum. Sen skulle de känna hur mycket jag öppnat mig och det visade sig vara 6cm nästan 7! Tjejen där skrattade bara och sa att jag har ju gjort halva arbetet hemma redan. Tydligen ska öppnandet av de 5 första vara värst. Sen får jag komma in på ett rum och får lustgasen... Inte visste jag då hur mycket den skulle komma att betyda för mig.
De kommer och känner lite mellanåt men jag öppnar mig inte så mycket mer så de tror att det skulle bli långdraget. Jag ligger mest och bara andas och gråter för jag är så nervös. Jag har ingen aning om hur fort tiden går, känns som 1h tar 5min. Sen kommer det in nya runt 7 för då ska dom byta skift. De frågar hur jag mår och jag har jätteont så ber om mer smärtlindring. De frågar om jag vill ha EDA och det vill jag. Men så hade inte läkaren kommit dit och så ska någon annan få det akut innan mig så de kommer in med ett alternativ. Jag kunde få livmoderbedövning (här sa de bäckebottenbedövning men har sen läst i min journal och läst om bedövningar efteråt och det var livmoderbedövning jag fick!

När man får en sån måste någon från förlossningen sitta med för att kolla barnet och runt klockan 8 säger de att de har svårt att läsa av barnets hjärtljud och så de punkterar mitt vatten (fy satan så skönt det var! Var som att ett tryck lättade!) och så sätter de upp något som de kan avläsa med och ser att allt är bra med bebis. Jag fortsätter ligga med min lustgas och har det ganska bekvämt just nu. Ligger på sidan med ena benet på en ställning. Somnar nästan.
Men så runt 10 i 9 börjar jag känna fruktansvärda värkar! Min kropp kröker sig och jag skriker. Nu är det här det är luddigt i mitt minne. Uppfattar mest bara saker här och där och har sen plockat ihop bitarna. Men så tänker jag "Nu bajsar jag på mig!". Jag hör hur barnmorskan kommer inspringandes och så är vi igång. Det gör så fruktansvärt ont och jag skriker och skriker. De tar lustgasen och säger att jag måste andas vanlig luft och jag skriker åt dom att dom är dumma i huvudet och att jag MÅSTE HA DEN! Jag får den och vi fortsätter. De säger efter ett tag att jag måste vända mig på rygg så de kan ta emot honom. Jag skriker NEJ och att de är dumma i huvudet. Men runt kommer jag. Men så får jag för mig att jag ska klappa ihop mina ben så D och barnskötaren får bända isär mina ben och så krystar jag extra hårt en sista gång och ut kommer lillskiten! Det intressanta är att kroppen gör arbetet själv. Jag behövde bara förstärka krystningarna. 

Men ut kommer han. Klockan 9.23! Han skriker och läggs upp på mitt bröst. David klipper navelsträngen och får ha honom i famnen sen. De säger att det är dags att få fram moderkakan (som inte hade lossnat). Jag tänker att dom är ju dumma i huvudet. Jag var ju färdig nu! Så barnmorskan fick hjälpa till och trycka på magen och få ut den. Sen syr de ihop mig då jag sprack lite.
De kommer in lite senare och väger och mäter: 3540g och 49 lång! Jag får ha han lite på mitt bröst igen men jag ät helt slut men är så himla kissnödig! Så David får hålla i han och jag får hjälp till toa. Kände då på min mage och tyckte att det kändes konstigt... inte så underligt jag kunde ju se mina fötter igen! Gå på toa var hemskt. Fick spola vatten men det gör så jävla ont iaf och så blöder man. Får hjälp med att få på mig en rock som inte är blöt i svett och trosor och binda (blöja). Kommer in på rummet och så får vi fika! Det var det godaste jag ätit! Vanliga mackor men de smakade himmelskt! Tryckte nästan i mig davids också. Sen så ska jag amma för första gången... vilken känsla säger jag bara! Det går bra på en gång och 35min senare så sätts jag i en rullstol, får lillen i knät och D får sätta den blå nålen på tavlan. Vi åker upp på BB och så börjar vårt äventyr som föraldrar <3

Funderingar kring dop

Kategori: Mammagrejer

Jag och min sambo har bestämt att lillen ska döpas. Vi hade kanske funderat på namngivning istället då D inte är så himla kyrklig av sig, men så visade det sig att han vill hålla på traditionerna och ha ett dop. Vi har redan bestämt gudföräldrar och dom har tackat ja så det är bra :D

Men så sitter jag och tänker, om han inte vill bli döpt då? Jo han kan ju klart gå ur svenska kyrkan när han blir äldre. Jag skulle tycka det var tråkigt, men det är hans val. Men det är det ju inte om han blir döpt, det är inte han som väljer det. Om vi tar konfirmation t.ex så kan han ju döpas innan (vuxen/ungdomsdop) men då kanske han önskar att han blev döpt när han var liten. Jag kommer egentligen bara på en riktig anledning och det är väl att det är fint och ja, det är en tradition. 

Men så har man bestämt att han ska döpas, i vilken kyrka? Jag är lite kräsen. Vill gärna ha någon som betyder något för mig eller D. Jag är inte så förtjust i jättestora kyrkor, inte för små och "jättekyrkliga" heller. Och inte typ citykyrkor eller vad jag ska kalla dom. Men hur kräsen får man bli liksom? Blir ju nästan arg på mig själv :P

Hur resonerar ni andra?

Här är kyrkan jag är döpt i. Skulle vara kul för den är liten och ligger lite utanför Västerås. 
Skulle vara kul då jag är döpt här, men den så "jättekyrklig". Förstår ni?

7
Och så finns det den kyrkan jag konfirmerade mig i. Den gillar jag! Men man tappar den där känslan av lite mindre och inte lika inimt typ :P
Och sen ska ju D ha något att säga till om också och då blir det fler kyrkor att tänka på.
ATT DET SKA VARA SÅ FÖRBANNAT SVÅRT!