Carro - Mamma till Sebastian

Skriver om hur det är att vara ung mamma, jobb, vänner, intressen och få dessa att fungera tillsammans !

Taxi Caroline

Kategori: Vardag

Lillskrutten mådde mycket bättre än vad han mådde imorse. Verkade bara vara på morgonen han var snorig.. hm. Jaja så länge han mår bra är jag nöjd! 
Jag ringde min syster då och frågade om hon ville va med mig för jag skulle åka till Hälla och lämna in lite CVn så hon skulle hålla Sebbe lite. Hon var med hennes kompis och dennes pojkvän och så började hela taxiresan! Först till skälby för att hämta grejer som pojkvännen skulle ha, sen släppa av han hos syster, till hälla för att lämna cv och skulle handla hårfärg då jag kommer på att jag har det hemma som hon kunde få. Så åkte vi till systemet en snabbis till syster, sen hem till mig och sen tillbaka till syster.
En massa runtåkning. Borde nästan starta en egen taxifirma!

Sebastian sover så bra i bilen så det var bara skönt att ha han med sig!
Nu ligger han och äter och halvsover. Jag stirrar på honom och tycker han är det underbaraste som finns <3


Ska laga mat sen. Blir potatis, grönsakssoppa med korv i. Lite rester med andra ord som får lagas ihop. Hoppas att det går att äta. Mina kokkunskaper är kända för att inte vara något vidare...

31/1-2012

Kategori: Vardag

En seg dag idag! Jag har inte sovit så värst bra även om Sebastian var så snäll så! Vissa kvällar är det svårt att stänga av hjärnan och igår gick den på högvarv. Jag vet att jag tjatar om det men jag kan verkligen inte fatta att jag är MAMMA. Jag liksom?! Jag älskar honom något så hemskt mycket men man kan inte fatta att han är min och jag ska ta hand om han hela livet. Det går bra och så, det är inte det, men det är verkligen läskigt när man tänker på det. Det finns ju ingen returrätt liksom haha :p Men igår kväll började jag tänka på att skaffa ett till barn redan haha! Är nog bara för alla gravidbloggar jag läser hehe! Men jag ska ha ett till barn sen, det vet jag redan. Men det får bli en senare fråga. Vill komma igång och plugga och att sebastian ska bli lite större. Storebror, gulligt ^^
Roligt är det iaf att många skaffar barn nu så det finns folk att prata med och det är skönt. Skönt att prata med folk i samma sits. Min familj är ett enormt stöd men det är inte riktigt samma sak att prata med dom.

Skulle ha gått till ÖF idag men Sebbe börjar bli snorig så vill inte ge mig iväg riktigt. Kanske tar en promenad senare om han verkar piggare! Han har blivit lite sämre på att bajsa också (för er som bryr sig...) så undra om det är något knas med hans mage. Men han kissar och pruttar som han ska och är inte extra grinig så vi får väl se hur det hela utvecklar sig :)

Nu väntar duschen! Har inte tvättat håret på jag vet inte när... Som småbarnförälder så är man en snuskig apa!

Troligtvis det sötaste jag sett

Kategori: Sebastian 0-3mån

Igår kväll så tittade jag och D på film och mös med Sebastian. I vanlig ordning är Sebastian lite grinig på kvällen och vill ha en massa uppmärksamhet! Så vi bussar lite, gör fula miner och Sebbe flinar på för fullt som han brukar. Och så skrattade David och då tittade Sebbe på han och sen härmade Sebbe David! Det var nog det gulligaste jag hört! Han skrattade jätteglatt och när han andades in lät han som en gris <3 Mitt hjärta dog lite då för det blev kortslutning av all kärlek. Det gjorde min natt sen och gjorde inget att han var skrikig och ville inte sova förrän 3.
Idag blir det inte göra så mycket. Ut och gå, plocka lite. Om någon känner för en promenad så hör av er på ett eller annat sätt. Jag har FB om någon är intresserad - Caroline Forsström.
Tänkte träna ikväll också om David och lillskitem går med på det!

Abstinens

Kategori: Vardag

ÅÅÅÅH! Är verkligen supersugen på att tatuera mig nu! Har planer nu på hur den ska se ut. Är dock inte helt hundra men har ju några månader på mig att bestämma mig ^^

2 månader!

Kategori: Sebastian 0-3mån

Idag 09.23 blev min lilla plutt 2 månader! <3 Ja det är egentligen "bara" 2månader, men fan vad tiden går fort känns det som. Snart kommer han väl fylla 1år och jag har inte hunnit fatta vad som hänt än haha!

Sebastian vid två månaders ålder väger ca 4800g och är 56cm.
*Han ler väldigt mycet
*"Pratar" (gör ljud) och jollrar en massa
*Lyfter och kan hålla upp nacken väldigt länge
*Har förstått hur man vänder sig, men det går inge vidare
*Har väldigt starka ben så "står upp" och jag håller bara i för balansens skull



"Let me entertain you!" står det på hans body och det kan dom verkligen! Kan stirra på han hur långe som helst när har han gör sina ljud, sprattlar, ler, skriker också, sover, har precis vaknat... ja hela tiden!

shopping del 2

Kategori: Kläder bebis

DETTA ÄR VAD JAG KOM HEM MED IDAG
Köpte i stil 62/68 för det är vad han kommer ha sen.
Så har han något att växa i också... Han hade så mycket i stl 56
även om det var det jag ville handla så han kan ha det nuuu... :P






Shopping...

Kategori: Vardag

Var på Erikslund idag och träffade mammor som jag träffat på minbebis.com! :D Hur trevligt som helst var det och roligt att få höra hur andra har det, hur det gick för dom och så! Däremot kan man ju säga att vara 4 barnvagnar och försöka fika... Inte det lättaste att få plats men det gick ju galant! :D
Efteråt gick jag runt lite. Skulle bara köpa ett par jeans så Sebbe har sen i stl 62. Det blev en hel jävla massa mer. Jävla mammapenning. Livsfarligt att ge mig pengar och släppa lös mig på ett shoppingcentrum! Men hittade en tröja och leggings till mig också! (Ska mata Sebbe nu och sen ska jag fota allt.)
Åkte sen ner på stan för att träffa syster, bror och syster pojkvän! Vi skulle käka sushi. Var lite fundersam för hittills när jag smakat det har det smakat bajs men det jag åt idag WOW! Var jättegott ju! SJögräsrulle med lax/gurka, lax- och räksushi också. MUMS! Laxen var lite smaklös men inte så pjåkig. Det blir det att äta fler gånger!
Sen gick vi runt lite. Jag köpte en sportbh då jag växt ur alla andra. Och sen åkte vi hem i lilla lilla minigolfen. Fick packa in och planera hur alla skulle få plats haha!

Men men.. återkommer med shoppingbilder ^^

BVC 1mån 4v 1d

Kategori: Sebastian 0-3mån

Idag var vi på BVC för läkarbesök!

Vikt vid förlossning: 3540g
Vikt vid hemgång: 3420g
Längd: 49cm

Vikt idag: 4765g
Längd: 56cm

Skillnad sen förlossning
Vikt: 1225g
Längd: 7cm
Han låg fint på kurvan så det känns bra! Och så tittade läkaren bara på honom allmänt och allt såg bra ut. Sebastian skötte sig fint. Skrek inte eller kissa eller något. Tyckte bara inte om att mäta runt huvudet men gnällde bara lite och inte så mycket mer. Duktig pojke :D
Om en månad är det dags för han första vaccination! Blir spännande att se hur det går...

På fredag blir lillkillen 2månader! Känns helt sjukt att det redan gått två månader och samtidigt att det känns som att det är så liten tid som gott. Känns som att jag alltid vart mamma nu. Kan liksom inte komma ihåg hur tiden var innan det :P

Det här med bebiskläder

Kategori: Vardag

Jag blir nog tokig! Finns så mycket jag vill ha! Han har en massa kläder men man kan ju inte låta bli!
Jag gillar lite sportigare kläder eller tja väldigt... killiga kläder till Sebastian. Om man nu kan säga killiga. Men liksom favorit är jeans, en snygg body och hoodie. Lite sportigare killkläder och det finns så jävla mycket att välja emellan!
Har hittat på internet att dom säljer cheap monday jeans i stl 68 för 200! Måste köpa ett par! Tar ett tag innan han kommer i det men nice som fan att ha! :D LÖN KOM NUUUUUUUUU (eller ja mammapenning)

Grodan boll är stark!

Kategori: Bilder Sebastian

Kom hem från ÖF för ett tag sen. Då tyckte Sebastian att det var jätteroligt att bajsa och spy ner sig så jag kastade ner han i badet så han blev ren. Så fick han ha på sig pyjamas sen. Kanske lite tidigt på kvällen men ska inte ut med han mer idag så det fick vara så. Tycker han ser ut som en groda i den här pyjamasen och särskilt när han viker ihop benen när ligger på mage :)


Han får ligga på mage lite då och då på dagarna och då försöker han vända sig, men det går inte så bra och då blir han jätteförbannad <3

Underverk

Kategori: Vardag

Det är så mysigt att vakna upp brevid sitt lilla underverk och titta lite på han när han sover! Det är helt otroligt men man kan verkligen stirra på dom små liven i evigheter bara för att dom är så fruktansvärt söta och man känner hur hela hjärtat bara svämmar över av kärlek! 
Och sen vaknar han och flinar som tusan mot mamma och ler sådär oemotståndligt! Och sen gäspar och sträcker på sig och sen flinar igen! ååååh säger jag bara <3
Nu ska vi göra oss iordning för att vid 1 ska vi gå till öppna förskolan igen! Unga föräldrar på tisdagar så trevligt att träffa folk i sin egen ålder. Och så kommer Alexandra med söta Cevin dit. Han föddes en vecka efter Sebastian så det är roligt med någon som har bebis i samma ålder :)

Sen ska jag hem och tvätta mer... Sen vi fick tvättmaskin har jag blivit för lat för att tvätta i tvättstugan även om det tar längre tid att tvätta hemma och det tar längre tid att torka. Dåligt hur man resonerar ibland! Plocka undan ännu mer. Nu när man går hemma, fan vad det blir stökigt fort. Gaaah!

Men imorgon är en bra dag för då ska vi till BVC och väga/mäta lillskiten och så kommer farbror doktorn vara där och pilla lite på honom så man ser att allt funkar som det ska. Det är alltid roligt att väga och mäta för att se hur mycket han växer! Man tycker dom borde ha växtvärk eller något :P

Måndag 23/1

Kategori: Vardag

Idag ska det städas! Skulle vara skönt om man kunde få lillen att sova för då är det lättare. Men annars får jag gå runt med han i min BabyBjörn. Har precis börjat använda den och Sebbe brukar somna i den så det är skönt. Men det är lite svårare att städa med den på magen. Känns som att vara gravid igen :P

Skulle ha tränat Judo idag, men mamma hörde av sig och hon, min syster och min bror ska ner på stan och då bjuder mamma på mat och det kunde man ju inte tacka nej till... Tränade ju innebandy förra måndagen men det kändes att det var för tidigt. Man kan vara lite försiktigare på judon och jag har saknat det som fan! Får hinna med det någon annan dag i veckan ^^

Andra saker att göra i veckan:
Tvätta
Tisdag till ÖF
Onsdag BVC med Sebbe
Äta middag med Vincent
Gymma med syster

Och hörrni! Dessa kycklingspett finns att köpa på ica och willys! De är galet goda! Lite nudlar och sweetchili sås till. Fy satan vad gott det är. Rekomenderar dom!!!

Sova sängen... får se hur länge

Kategori: Sebastian 0-3mån

Nu ligger mammas skatt och sover i sin säng och kramas med Timotej som är en av hans favoritgosedjur! Kanske för att den är nästan lika stor som honom :P Men vi får se hur länge han sover där innan han vill komma ner i sängen och kramas med mamma och pappa. Vissa nätter knappt alls och vissa kan man inte ens ta ner han från bröstet. 

Men han är bra söt där han ligger!

Lördag

Kategori: Vardag

Idag ska vi över till min syster då hon fyllde hela 19 år igår! Nu känner jag mig gammal :P Men fick väl lite vuxenpoäng när jag skaffade barn antar jag... Men iaf grattis till systeryster! Och bra för då får man gratis mat och fika idag. Inte helt fel muahahaha ^^

Lillgrisen somnade runt 3 igår men sov ganska länge så då fick jag också göra det! Hur skönt som helst!

"Sömn är överskattat"

Kategori: Sebastian 0-3mån

...Det tycker iaf Sebastian. Eller njae. Han har mycket svårare att somna och skriker mer på kvällarna än han gjorde förut. Men när han väl sover så sover han ganska länge och det är ju skönt! Han sover lite då och då i sin säng men det blir mest med mig för att vaknar han när jag ska lägga han i hans säng så blir det mer skrik och jag orkar verkligen inte! Jag vet, jag måste lära mig stå ut med det till sen men gah man är ju trött! :P


Det finns ju dom som säger innan de skaffar barn att "det är lugnt jag brukar bara sova 5h timmar ändå.." Jag tror inte dom fattar att det är verkligen inte så när det är en liten i bilden. Även om du bara sover 5h kan du ju ändå välja att sova dom mellan 12-5 om du är trött vid tolv. Nu kan det vara 10 ena kvällen och 3 andra oavsett hur trött du är. Och även om det är partnern som tar hand om det så är det ju svårare att sova till barnskrik. 


Jag visste att det skulle bli svårt med sova och så när man skaffade barn men att det skulle vara så tufft! Det fattar man nog inte förrän man är där. Tyvärr :P


Kallt!

Kategori: Vardag

Nu tänkte snön och kylan passa på att komma... liiiite sent påtänkt känner jag! Men tog en promenad ner på stan iaf så att jag och Sebastian fick komma ut lite. Och så skulle man köpa en present då min kära syster fyller år idag och vi ska fira henne imorgon ^^
Hittade även en jacka till mig som man kan ha när det är lite varmare ute. 99kr på New Yorker. Lägger ut bild sen :)

Tatuering

Kategori:

Har fått lite tatueringsabstinens! Har 5st på lite olika ställen på kroppen och jag är lite tokig i tattoos om jag ska vara ärlig. Väldigt konstigt då jag är livrädd att bara få spruta. Ville nästan inte ha bäckenbottenbedövning på förlossningen bara för att jag är så jävla rädd för nålar! :P Thank god för lustgasen som gjorde mig så wasted så jag inte hann bli så rädd haha! 

Men iaf. Jag är jättesugen på att göra någon och skriva in Sebastian och datumet han föddes. Vet bara inte riktigt vad för motiv eller bara text eller... Några idéer?
Och ja jag ska vänta tills jag slutat amma men jag viiiiill.


Här är den senaste. Gjordes 1 feb-2011 alltså precis innan jag blev gravid.
Han heter Ulvhedin (efter min favvo bokserie - sagan om isfolket)

ÖF

Kategori: Vardag

Var på öppna förskolan med Alexandra och hennes söta Cevin idag! Jättemysigt hade vi. Pratade lite strunt med andra mammor och ledarna där och så gjorde vi gipsavjutning *wahts it called* av händer och fötter! Ska fortsätta göra såna när han blir lite äldre också! Fint att ha på väggen :D

Ska tillbaka dit imorgon på babygrupp så får vi se vad det är för folk där då! Roligt!


Ikväll blir det ta det lugnt, städa lite, tvätte lite och så ska vi se om man kan få lilleman i säng i tid och om han sover i sing säng inatt igen! Vore ju underbart!


Häromdagen fick denna följa med mig hem:

16/1-2012

Kategori:

Var på stan idag med lillen och träffade Gabriella (som för mig alltid kommer vara Mini)! Fikade och gick runt och pratade strunt och det var hur trevligt som helst! :D Kul att även om man inte pratar varje dag eller på ett tag så kan man fortfarande vara bra kompisar! Jättemysigt!


Senare ikväll ska jag träna innebandy för första gången! Längtar som fan!

mys i sängen

Kategori: Sebastian 0-3mån

Kärlek vid första ögonkastet

Kategori: Mammagrejer

I nästan 7 veckor har jag haft dig, den finaste i hela världens hos mig! Jag är mamma... Det känns fortfarande ganska orealistiskt! Att något så litet kan betyda så mycket så fort. Det är verkligen ett litet underverk.
Det känns fortfarande som att det inte riktigt är sant men samtidigt känns det som att det inte funnits en tid då jag inte var mamma. Det är liksom så man identifierar sig nu - Carro, mamma till Sebastian!


Jag känner att jag har förändrats en hel del under det förra året. Jag känner mig nästan lite tråkig för det blir att det barn är det mesta jag pratar om. Jag försöker att inte göra det men det är ju så svårt! Mitt liv har förändrats något kolossalt och det är för barnet. Man vill ju prata om stora saker och det här är det som är stort för mig nu.
Den 27e November 2011 är den största dagen i mitt liv hittills. Just nu kan inget klå det.
Carro - mamma till Sebastian. Underbart. Kärlek vid första ögonkastet!

Sjuk

Kategori: Sebastian 0-3mån

Usch! Jag tror min lilla snygging fått ögoninflammation! Hittills är det bara lite kladdigt då och då runt ögat men gör rent det så ofta jag kan! Hoppas att det inte blir värre bara! :( 
Inatt sov lilla grisen i sin egen säng igen. Det var nog bara att han var inte redo att sova utan mamma än. Men nu går det i några timmar så jag får också vila ut mig :D
Första dagen på bb :)


Sova tillsammans, no more?

Kategori: Sebastian 0-3mån

Inatt sov min lilla buspojke 5h i sträck i sin egen säng! Var jätteskönt att få sträcka ut sig riktigt ordentligt och kramas lite men sambon också :) Saknade dock på morgonen sen att ha min lilla gris vid mig så när han vaknade till fick han krypa ner med mig i sängen igen... ooops. Men så var det ändå matdags så det gjorde inget.

Det med att sova tillsammans är jättemysigt tycker jag! Och så var det för att första veckan försökte jag att han skulle sova i sin säng men han bara skrek och skrek då så tillslut fick han sova med mig för att jag också skulle få lite sömn. Hatar verkligen folk som kritiserar för att man sover med barnet i sängen. Ja det är en risk att man kan vända sig och lägga sig på, men det är om man är riktigt jävla bajstrött. Annars har man som en spärr som hindrar det. Och det är väl farligare om man ska försöka bära och hantera ett barn om man är trött som ett as för att man inte sovit något? 


Men iaf så tyckte vi att vi skulle prova lägga han i hans säng inatt. David hade fått höra att om man lindar in dom hårt i ett täcke som en korv så när dom sover så vaknar dom inte lika lätt för dom sprattlar inte lika mycket eller något. Men ja vi provade det. Jag var skeptisk men så på fan! 5h sömn nonstop. Jag var tvungen att gå upp och kolla om han levde :P Nu ligger han igen där och sover så detta var niiice! :D
Om en timme är det gym igen som gäller! WOHO!

Ångest

Kategori: Mammagrejer

Inte att jag på något sätt vill spola tillbaka tiden för att bli av med Sebastian. Han är det bästa som någonsin hänt mig! Han och David är killarna i mitt liv <3
Men det jag ångrar är att jag inte njöt mer av graviditeten! Alltså t.ex dokumenterade mera, hitta andra gravida mammor och verkligen njöt! Nej jag gick runt och var orolig för förlossningen och jag tror inte riktigt jag fattadevad som försiggick. Magen växte och allt men jag kunde liksom inte knyta an... Klagade bara på hur ont jag hade och hur trött jag var osv. Inte njöt som första sparken. Mot slutet var det så mycket gnäll men att vara gravid är ju en sån vacker sak som inte alla får gå igenom och som man inte går igenom så många gånger!

Dock vill jag verkligen ha ett till barn. Inte nu, ett litet monster i taget. :)
Men när jag blir gravid igen så tänker jag verkligen njuta! Inte njuta av smärtan men just det att man kan slappna av mer. Vet ju vad som försiggår då och vad som kommer hända. Vi får se vad framtiden innehåller :)
När jag var höggravid och alla sa att gravida är så vackra sa jag att de var dumma i huvudet, men nu vet jag faktiskt vad det är dom menar!
Här är jag (3 nov-11) 10 dagar innan BF!


clothes

Kategori: Kläder bebis

Sebastian har så jädra mycket kläder så gick igenom lite. Och så fotade jag lite av dom kläderna som jag gillar allra bäst! Det mesta kommer från lindex men är lite från H&M, Cubus, Kappahl och overallen är från Polarn & Pyret :)

Man kan ju bli tokig när man ska handla babykläder! Det är så fint så man vill ju bara ha allt!

Segt

Kategori:

Jag är jätteglad för att Sebastian sov nästan 8h inatt och då fick jag ockå sömn! Men det betydde att han ville vara vaken hela dagen istället. I vanliga fall kan du ändå lägga han i sängen eller under babygym eller så men inte idag! Han ville ha konstant uppmärksamhet! Hade tänkt städa och tvätta och allt möjligt meeen nej. Han skulle HÄNGA i min tutte och så skulle man busa hela tiden med honom. 

Men kom iväg och gymmade iaf! Blev lite spring och så tränade jag armarna och axlarna lite och nu är jag trött! Men skönt som fan att ha kommit igång också! Nästa vecka börjar innebandy och jag har ju nu hunnit bygga upp lite kondition igen... så slipper man vara latast där! Hoppas jag iaf haha :P

Ska amma nu och försöka få sötnosen att sova... God kväll!

10/1-2012

Kategori: Sebastian 0-3mån

Var hos barnmorskan idag! Mitt lilla monster är nu 54,5cm lång och väger 4605g! Var nog tur att jag gick över dom två veckorna så han hann bygga på sig lite :) Han är stark min lilla pojke!
Efter det hälsade vi på morfar på hans jobb och han är så söt min pappa. Det är ju första barnbarnet så han vill visa upp honom för alla kunder hela tiden och visa hur fin han är haha! Sen gick jag runt och kollade lite på erikslund. Hittade ingenting! Förutom en kanelbulle på IKEA :P
Nu blir det lunch först för mig och sen lillgrabben. Och om han somnar så ska jag duscha! 
Dom säger ju att småbarnsföräldrar är snuskigast. Och det det stämmer nog. Hinner ju knappt duscha, dreggel och kräkfläckar överallt och ibland orkar man knappt borsta håret. Men Ungen är alltid fin och ren... Dom går ju först! Man går ju inte ut med ungen har en massa kräkor på sig men en själv.. oj oj oj. Jag känner mig vidrig! :P

9/1-2012

Kategori:

Imorgon är min älskling 6 veckor! Ska till barnmorskan imorgon och det blir roligt att väga min lilla prins igen och se om han växt något :)

Idag ska jag inte göra så mycket. Städa lite och bara vara hemma. Försöka laga ihop någon god mat till karlen kommer hem. Lättare sagt än gjort... 
Och förhoppningsvis blir det träna innebandy också! Om jag får något svar. Annars blir det nästa vecka och det ser jag fram emot! Har längtat efter att få börja spela igen. :) Och så ska jag fortsätta gymma och gå ut och gå så försvinner nog babykilona fort ska vi se! Synd bara att dom snygga märkena inte försvinner lika "lätt" :(

Nu börar mjölken verkligen komma igång också. Får jätteont i tuttarna ganska på en gång om Sebastian inte äter! Måste köpa en pump och börja pumpa ut lite. Då kan jag åka och träna och så och inte oroa mig för att lillen skriker för att han är hungrig. Och man behöver inte planera in när man ska mata han för att jag ska träna. :)

Anmälde mig och killen till babysim idag också! Börjar i mars! Det ser jag verkligen fram emot! :D

isbjörn

Kategori: Vardag

MAMMAS SKATT <3


...

Kategori: Vardag

mycket svårare allt när man är 3. eller var kärleken inte stark nog från början?

Träning igen

Kategori:

Blev 1.3mil idag! :D Mycket bra tycker jag för att inte ha tränat på 1 år. Och så har jag fått nys om ett innebandylag så ska börja träna innebandy igen! Längtar som fan! Detta kanske slutar med att jag blir smalare än innan jag var gravid. Vore inte helt fel att gå ner till typ.. 70 :D

Mys

Kategori: Bilder Sebastian

Idag händer inte så mycket. Ska ut på promenad, köpa lim, posta brev... lite smått och gott. Tvätta lite ska jag också göra :)

Lägger upp lite bilder på min sötnos <3
Nakenfis

Träning

Kategori: Vardag

Var på gymmet en timme med syster idag! Kände mig otroligt duktig efteråt. Första gången jag tränar på 1år ungefär... Men nu ska jag verkligen ta tag i det! Ska gå ner dom sista babyfat kilona! Två gånger i veckan kör vi :D
Känns skönt att ha börjat. För det är där problemet ligger. Man säger att man ska börja men så gör man inte det och sen är det kört! Slankare kropp here I come haha ^^ 

Körde iaf 30min på crosstrainer och vi var ganska bra kompisar. Förutom att min simultanförmåga med armarna och benen är inte den bästa... Fick inte själva rörelsen i mitt huvud och jag tappade "takten" hela tiden. Bandet och jag var inte vänner! Det tog det kändes men jag trodde jag skulle kissa på mig... mer knipövningar måste nog göras! och sen cykla vi en kvart och vi var jättebra vänner :D

Nu ska jag äta mat! PUSS!

Preggolista

Kategori: Sebastian 0-3mån

Jag är så förbannat trött! Någon ringde i min telefon så Sebastian vaknade igen! Nu tuttar han så nu ber jag om att han ska somna igen. Hoppar då in i en skön dusch och sen försöker sova :D

Tills han har tuttat klart tänker jag svara på en lista ^^


1. När fick du reda på att du var gravid? Var väl inte helt 100 men misstänkte det i april (ej planerat..)
2. Hur gammal var du? 20
3. Hur tog din partner det? Han visste inte riktigt men så sa han att han stod bakom mig vad jag nu än valde :)
4. Mådde du mycket illa? Dom 3,5 första månaderna kunde jag bara äta kokt potatis och gravad lax. Allt annat spydde jag upp så gick ner 4kg.
5. Var du känslig? Jag hatade lukten av bea-sås, smör, margarin, majonäs och sådana saker.
6. När kände du bebisens första sparkar? Vet inte exakt vecka, men i 6 månaden ungefär.
7. Var du ofta orolig? Njaej var lugn när saker hände. Men jag var liiivrädd för förlossningen. (tänkte inte ens åka upp när det var dags)
8. Sparkade bebisen mycket? Mot slutet var jag säker på att ett revben skulle knäckas (fast det gjorde det inte).
9. När började du läcka bröstmjölk? Gjorde det nästan inte alls förrän bebisen kommit ut.
10. Fick du bristningar? Mhhmm riktigt sexiga. NOT
11. Blödde du någon gång? Bara lite grann när slemproppen hade gått.
12. Hur många Ultraljud gjorde du? 1
13. Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Ingen så direkt önskan utom att jag ville ha så mycket smärtstillande som möjligt. Var tokrädd ju! Och ville ju att allt skulle gå bra såklart.
14. Hur började din förlossning? 19 på kvällen hade jag 5min mellanrum mellan värkarna. 4 på natten säger David åt mig att nu jävlar åker vi in för jag låg och grät och kastade mig i sängen och gick på toa hela tiden. Han tvingar på mig kläder och kastar in mig i bilen för jag var livrädd och tänkte inte åka in. Där punkterade dom mitt vatten och sen jävlar gick det fort.
15. Hur många timmar tog din förlossning? 5,5h
16. Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? vaginalt
17. Hur mycket var du öppen när du kom in? 6cm
18. Vilken smärtlindring tog du? lustgasen var min bästa kompis då. Fick också en spruta i bäckenbotten. Skulle fått epidural men det hanns inte med innan det var dags :)
19. Dragen med sugklocka? Nej
20. Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Jag vet verkligen inte. Var så borta så det kändes som 5min men kanske 20-40min? Vet faktiskt inte :P
21. Blev det komplikationer? Nej allt gick bra
22. Vad tyckte du var jobbigast? Jag vet inte... mest att jag var så rädd så kunde liksom inte slappna av. Det kan man ju ändå inte för det gör ont men min hjärna var på högvarv. Annars är allt det jobbiga efteråt. Inte bebisen utan själva läkandet av kroppen.
23. Var du rädd för något? Smärtan haha. Men det var lättare än jag trodde. Annars gick allt så fort och bra så jag hann inte oroa mig
24. Skrek du? När jag krystade skrek jag som en galning i lustgasmasken
25. Hur många var inne i förlossningsrummet? David, barnmorska och barnskötare
26. Hade du någon nära med dig? David
27. Fick du sy? Japp. Riktigt mysig historia det där..
28. Vilken vecka födde du i? 41+6
29. Vad var vikt och längd på bebisen? 3540g 49cm lång
30. Ammar du? Ja annars skulle nog mina tuttar sprängas
31. Hur gammal är bebisen nu? Ungefär 5 veckor :)
32. Vad tyckte du om förlossningen? Mycket "lättare" än vad jag trodde och såå värt det.
33. När kommer nästa barn? Ja planering är ju inte min starka sida men om det går som jag vill om 3 år kanske? :)

OCH NU SOVER SÖTNOSEN SÅ NU SKA JAG SOVA! TACK OCH GODNATT!



Kan man koppla ur hjärnan för en stund, tack?

Kategori: Mammagrejer

Det är underbart att ha barn och det är världens mysigaste ibland. När han ler eller gurglar, eller bara myser mot mitt bröst eller när han sover! Men gud vad det kan driva en till att man blir knäpp ibland. Man vet att man måste ge upp sömnen men man förstår verkligen inte hur tungt det är att gå upp till barngråt innan man är i den sitsen. 
Det är jobbigt att vakna först och främst och det gör ont i själen när de små liven skriker men man kan inte riktigt tycka synd om dom när de skrikit eller vägrat somna 4 på morgonen. Jag vet att de inte har någon dygnsrytm och att såhär i början är det jag som får ställa om mig men min hjärna har inte fattat att om han inte vill sova på natten utan på dagen så får jag sova på dagen. Men då vill inte "jag" sova för att det är dag! Och när han skriker fast man matat, bytt på dom och vaggat dom i en timme då sätter jag mig nästan ner och gråter själv. För det gör ont i själen (och i tuttarna) när dom små liven skriker och man vill ju hjälpa!

Så nu har jag gnällt klart. Ursäkta ordbajsandet men jag är lite trött ^^

Men jag kan säga till alla blivande mammor (första gången då för andra gången vet man ju lite bättre vad man håller på med ^^) att man älskar sitt barn när det är i magen men det är ingenting mot när det väl "är ute". Det är galet hur fort något så litet kan betyda så mycket.

?

Kategori: Mammagrejer

Jag vet inte varför men sen jag slutade vara gravid så att säga har jag blivit tokig i omelett. Kan gärna äta det flera gånger om dagen utan problem... och gärna mitt i natten. Vilket jag måste sluta med om jag ska gå ner de sista babyfat kilona. Suck!

Finns dessutom en massa saker jag tänker på nu för tiden. Som att när jag var gravid såg jag gravida överallt och nu när jag har barn ser jag barnvagnar hela tiden! Och varför känner man sig så uttittad konstant? När jag var gravid var det antingen "ååh bebis vad roligt!" till "Ska hon ha bebis? Är inte hon lite ung?". Eller är det bara jag som var nojig? Nu iaf så kan jag irritera mig på att folk ska komma och stirra ner i barnvagnen hela tiden! Klart man blir glad när dom "åååh så söööt han är!" för jag menar.. Han är ju söt som fasiken. Men liksom har ni aldrig sett barn förr? Eller så är det jag som är för mycket att jag vill ha "mitt space".

Ännu en sak jag har blivit lite besatt av är att kolla efter andra som fått bebisar nu eller ska få snart. Man vill känna att man inte är ensam ungefär. För jag vet inte varför och det känns elakt men det har blivit svårare att umgås med vissa vänner sen jag fick barn. Dock långt ifrån alla. De flesta är så söta och förstående när det skriks och man måste byta och så... men alla verkar inte förstå och då blir det svårt. Ni vet vilka ni är som är bäst och jag klarar mig inte utan er <3

Och hur mycket förändras man egentligen själv? Har jag fått modersvärdighet?

Jaja... ska göra äggomelett och ska sova sen. God natt

Erikslund

Kategori: Vardag

Var på Erikslund med min syster idag. Vi skulle åkt iväg vid 11 men både hon och jag somnade om och jag letade efter en pump men iaf så kom vi inte iväg förrän halv 2 haha! Så jävla typiskt i denna familj. Planering och hålla tider... äh man måste väl leva lite mer spännande? :P
Som sagt åkte vi till erikslund då. Skulle pumpa däcket på barnvagnen men så gick inte det för det var en fiiin punka. Men vi gav oss ut till shoppingcentrumet ändå. Vi gick runt lite och kikade in rean men vi hade en dålig shoppingdag så hittade lite bara på gina. Hittade knappt något till sebastian vilket jag annars brukar vara väldigt duktig på! Sen åt vi lite och sen handlade jag mat och sen åkte vi hem. Mycket trevlig dag <3

Nu ska det lagas tacos och titta på film och mysa med lilla familjen! 
Det ser alltid så fruktansvärt gulligt ut när David ligger med Sebbe på bröstet! Mina underbara killar <3
Inte så att de är perfekta... de kan driva mig till vansinne men jag älskar dom så mycket!

MOT TACOSEN! PUSS

Lugn dag

Kategori: Vardag

Skulle åkt iväg igår på pizza och Ivanhoe men det tyckte inte Sebastian. Lillen var väldigt snorig och det är han fortfarande så ville inte släpa ut honom i det kalla. Vi har ju fått snö nu! Lite sent påtänkt dock av världens makter tycker jag. Fast den försvann fort igen... :(
Så idag ska jag städa lite, tvätta, diska och vara duktig husmamma. Kanske laga mat tills David kommer hem också. Sebastian är så snäll och stirrar på mamma från sin sittsol. :)

Föressten är mitt nyårslöfte att jag ska bli bättre husmor och lära mig laga mat och baka. Blir spännande... Men jag har ju lärt mig att jag kan göra en grym tacopaj iaf! :D Sen självklart ska jag vara en bra mamma till lilla Sebastian också!

Så nu är tvättmaskinen klar. Dags att hänga tvätt!

Nyårsafton del 2

Kategori: Vardag

Kom hem för ungefär 1h sen från Micke och Nea. En viss liten krabat ville inte somna och var väldigt övertrött och därför väldigt grinig. Nu ligger han dock och sover intill mitt bröst.
Hur mysigt som helst att ligga hud mot hud <3

Hade en väldigt trevlig kväll den tiden jag var där. Kom dit och hälsade runt på alla och spelade lite tekken coola som man är ^^. Sedan efter ett tag togs maten fram. Var knytis så det var en blandning av potatisgratäng, kött, köttbullar, kycklinggryta och annat smått och gott. Och de sa att min tacopaj var jättegod och då blev jag glad! Något nytt jag lärt mig idag och ska nog göra det fler gånger :)
Sen umgicks vi mest och fikade och sen gick de andra ut för att smälla men jag stannade inne. Ville inte ut med lilla Sebbe. Men han var så grinig när de andra kom in igen att jag inte orkade mer och han behövde sova så hem blev det. 

Trevlig kväll var det iaf med trevligt folk! Tack för att ni bjöd med mig och Sebastian. Uppskattas verkligen! <3

Imorgon ska jag dock åka tillbaka för obligatorisk pizza och Ivanhoe. Förhoppningsvis är Sebastian lite gladare då :)

Har inte riktigt fattat än hur man lägger in flera bilder... Syster får lära mig sen ^^