Carro - Mamma till Sebastian

Skriver om hur det är att vara ung mamma, jobb, vänner, intressen och få dessa att fungera tillsammans !

Lajv

Kategori: Vardag

Ikväll åkte jag och Sebbe ut i skogen för att det var lajv! Vi var där runt 19 och kom hem 22.30! Sebbe gjorde succé och alla tyckte han var jättesöt! Bästa dagen jag lyckades komma också... krig mellan byn vi var i och skogen. En massa karlar och kvinnor pucklar på varandra och andra lekte fältskär och man kände adrenalinet pumpa. Hade jag inte haft sebbe i armarna hade jag nog gett mig ut haha!
Sebbe såg jätteintresserad ut när det lät som mest och sen när det lugnat ner sig så tvärdäcka han. Nya lajvaren är född :D Så söt!

BVC

Kategori: Sebastian 3-6mån

Var på bvc med grisen idag. Han väger nu 6050g och är 62cm lång så det går framåt! Sakta men säkert. Han ligger på -1 kurvan men följer den fint så det gör inget :) Han äter på och mår bra och det är det viktigaste!

28 april 2012

Kategori: Sebastian 3-6mån

1. Vad var det värsta som hände under förlossningen?
SVAR: Det var ju inte direkt en jobbig förlossning och lustgasen gjorde ju en hel del. Men jag tror att det värsta måste vart att jag var så himla rädd och att smärtan kunde man inte kontrollera. 
2. Och det bästa (förutom att bebisen kom ut)?
SVAR: Min barnmorska och David var helt underbara. Och det faktum att det gick så fort. Var jätteskraj innan men eftersom det gick så fort hann jag inte få panik. Och lustgasen <3

3. Hur startade din förlossning?
SVAR: 04.35 kommer vi in på förlossningen då jag var i v.41+6. Hade kraftga värkar och hade öppnat mig nästan 7cm.

4. Hur valdes namnet på lilla bebisen?
SVAR: David kastade bara fram ett namn så provade vi kalla han det i några dagar och det kändes rätt så Sebastian fick det bli :)
5. Vad hade ni aldrig klarat er utan under spädbarnstiden?
SVAR: TVÄTTMASKIN! Jag hade aldrig orkat springa ner i tvättstugan och särskilt inte när jag är själv med sötisen. Går ju att ha sele men man är så otymplig och så torka tvätten och nää blä. Tvätta hem i sin egen takt ska de va!

6. Har du saknat magen något?

SVAR: Den första veckan hade jag svårt att fatta att jag inte skulle känna sparkarna något mer. Även om det är gudomligt skönt att kunna röra sig igen och känna sig fin (även om man kände sig fin som gravid men på ett annat sätt) så var det ändå mysigt att vara gravid tycker jag. Men jag klarar mig utan :)

7. Tyckte du att din bebis var fin/söt första gången du såg henom?
SVAR: Haha jag vet inte... Var så hög på lustgasen att det tog ett tag innan jag ens registrerade att jag faktiskt fått en son. Men tyckte inte han var ful, men kanske inte så vacker med allt klegg heller haha!

8. Vad är det bästa med att vara förälder?
SVAR: Oj. Jadu, de små sakerna. Som att på kvällen ligga och mysa hela familjen. När Sebastian ler kan jag lova att jag tror att mitt hjärta ska stanna ibland. Kärleken man känner är så stark och så otrolig att man undrar hur mycket kärlek man kan klara av. Det kan vara pest och pina att vara förälder ibland, men så ler dom små liven och då försvinner alla dumma tankar man kan få ibland.

9. Hur har ni delat/gjort med föräldraledigheten hos er?
SVAR: Vi båda skall vara hemma men det är lite oklart hur det blir. Nu har David fått nytt jobb också så vi får se hur det blir. Så ska jag börja jobba lite, men det ordnar sig :)
10. Vart sover er bebis?
SVAR: Vissa nätter vägrar han lämna min sida men vissa nätter sover han i sin egen säng. Det är lite 50/50.

 


Sebastian 5 månader!

Kategori: Sebastian 3-6mån

"5 månader. I 5 hela månader har du funnits hos mig. Mammas lilla älskling. Tiden har gått så himla fort. Tycker det känns som bara en månad sen jag fick hålla dig för första gången. Då var du inte stor min älskling. 
Det känns så underbart att få se dig växa upp och följa med i din utveckling. Du börjar redan bli väldigt envis och visar tydligt om det är något du inte tycker om. Och du är väldigt bortskämd med att om du blir sur lyfter mamma upp dig. Fy skäms på mamma men det gör så ont i mammahjärtat annars.
Du har kommit en lång väg sen dagen du föddes. Du har vänt dig från mage till rygg men vill inte göra det igen då ligga på mage är något av det värsta du vet just nu. Och idag har du vänt dig från rygg till mage och mamma blev så stolt! Du har länge vart intresserad av dina händer och tycker dom smakar mums men nu har du börjat intressera dig för fötterna också. Gärna lyfta dom högt upp och sen liksom snurra så du helt plötsligt vridit dig 90grader. 
Gröt och puré äter du för fullt också. Ersättning är inte lika gott. Mat är mycket godare! Men det är bra så du får lite höll på dig. Men du börjar få lite knubb på dina starka ben som du fortfarande gillar att stå mycket på. Du sitter också mer och mer stadigt nu. Inte riktigt själv men behöver nästan bara stöd i ryggen. Du är stark min älskling.
Du sover ganska bra på nätterna också. Vissa nätter vill du inte lämna mammas sida och ibland måste mamma gå upp för att hon börjar undra när tusan du ska äta.

I 5månader har jag följt din utveckling och ser verkligen fram emot att se vad framtiden för med sig.
Mamma älskar dig av hela sitt hjärta och att behålla dig vart det bästa jag gjort i hela mitt liv.
5 månader har du förgyllt mitt och pappas liv och vi älskar dig Sebastian!"


Det går bra nu

Kategori: Vardag

Just nu känns allt så himla underbart! Jag har flyt. Fick samtal idag och får börja jobba på hemtjänsten nattetid och det är på 50% så kan då dryga ut mammapenningen och borde hinna med att vara mamma och plugga också! Känns underbart och roligt! Jag är en liten nattuggla så det gör inget :)

Vi var igår och skrev på kontraktet för lägenheten så senast den 1 augusti är lilla familjen bosatt i mitt gamla hood och det känns jättekul. Har nära till mamma och pappa och släkten. Och det gillar jag, är nära med min släkt så det gör verkligen ingenting. Och lätt om man behöver barnvakt någon dag hehe ;)


Dock har jag inte vart ut och sprungit på hela veckan och känner mig redan jättestel och tröttare och helt enkelt dålig. Men har vart så mycket som hänt så det har fått hamna i sista hand. Men på lördag ska vi ut! Och så verkar det som att det ska börjas gå på boxpass på torsdagar. Måste ju få bort gäddhänget också ;D


Imorgon blir mammas älskling redan 5månader! Det är sjukt vad tiden går fort!!

Sorry

Kategori: Vardag

Hej och förlåt för dålig uppdatering. Har haft en massa och göra hela tiden. Säljaren till lägenheten ville helt plötsligt dra sig ur men vi hittade en annan lägenhet på bjurhovda för samma pris och den var renoverad och vi ska skriva kontrakt imorgon :D

Springa har det inte blivit i veckan heller. Känner mig ganska dålig men har vart upptagen och imorgon ska ännu ett uppdrag till skolan in och jag har bara gjort hälften. Suck. Som tur är ska sebbes farmor vara barnvakt i några timmar så jag kan göra klart det!

Jag uppdaterar när jag har något mer värt att säga! Puss!

För jag är så jävla grym!

Kategori: Mot målet

Grisens nya mössa!
l
Idag har jag vart så otroligt megaduktig!
Målet har ju vart att klara 500m extra varje vecka men så klarade jag 3,5km i torsdags och vet ni vad? Idag jävlar kämpade jag tills jag hade blodsmak i munnen! Blev hela 5km idag :D Jag kan inte fatta det för hade så ont i knät innan och benen kändes som bly.
För er som inte vet har jag en gammal knäskada så därför ont i knät.

Det jobbiga nu är väl bara att jag kan ju inte backa nu liksom så måste ju uppehålla det här och försöka med 5km varje gång... Hur tusan ska jag orka? Blir att springa i detta spår några gånger till och sen byta till tuffare! Ska börja köra intervall en gång i veckan också. Nu jävlar är jag på gång!

Tack

Kategori: Sebastian 3-6mån

Inatt var den mest underbara natten sedan föräldraskapet började. Min lilla älskling sov 9h i sträck! Helt otroligt! Runt 6 vaknade jag som vanligt för det är då han brukar börja skrika efter mat. Men inte inatt inte. Jag gick upp flera gånger för att titta så att han verkligen levde fortfarande! Är fortfarande väldigt nojjig över det men som tur är har min lilla älsklingsgris börjat snarka så man märker att han lever ^^ 
Trodde det skulle bli en jobbig natt igen men han tvärdäckade efter 00 och sov till 09. Ville ha flaska och sen somna om till 11. Helt jävla underbart! I början så kunde onda tankar smyga sig på än när det var skrik till 4 varje morgon. 

Vem vet, när vi flyttar kanske Sebbe kan sova i sitt eget rum. Får se hur det går tills dess. Men ja jag ville bara skryta lite ;P

Nu ska det göras lunch!

Sebbefri lördag!

Kategori: Vardag

Idag så har Sebbe vart hos sin farmor från klockan 2 och D är och hämtar han nu. Har vart jätteskönt! Känns lite konstigt att säga att det är skönt att slippa sitt barn men det är det faktiskt :P Sebbe är en jättesnäll gris (vi har haft en väldig tur) men det är tufft för oftast vill han ha uppmärksamhet när man behöver göra något. Så idag har vi städat lägenheten och börjat rensa i köket inför stundande flytt :) Vi har även hunnit handla lite, kramats, tittat på film och D var så snäll och lät mig ta en jättelång dusch och bara mysa som jag älskar att göra! Helt enkelt en jätteskön lördag.
Blev inget spring idag för mamma orkade inte men blir det imorgon. Blir att plugga lite och springa imorgon.
Låter som en jätteskön söndag! 

Nu ska jag kramas med min lilla gris och sen få han att sova!
Ciao!

YES!

Kategori: Skola

Fyfan vad jag är bra! Har hunnit klart att läsa alla 4 kapitel, gjort uppgiften som var att svara på 2 frågor och skriva 48000 ord och förklara. Vet inte riktigt hur bra det blev dock. Jag förstod frågorna men att formulera svaren som virvlade runt i mitt huvud... inte lika lätt. Men jag hoppas att det blir godkänt iaf. Och sen gjort ett prov med svarsalternativ och där fick jag 7/8 iaf! Så det här ska nog gå vägen. Det är inte så himla svårt men det är jobbigt att hinna med att ta hand om sebbe och hemmet samtidigt. Men ah, det är väl såhär det är att vara morsa. Bara lära sig multitasking :P
Upptäckte att det är redan på onsdag nästa uppdrag ska vara inlämnat så får läsa ett kapitel om dagen och sen skriva uppgiften på onsdag helt enkelt. PUH. Jag kommer väl i september vara helt neurotisk haha! Fast blir nog en ledig dag imorgon för ska springa och fixa lite med andra grejer och så är det ju tjockisdagen då ;D
Sov gott nu och hoppas ni har en jättebra helg!

Varning för äckel!

Kategori: Mammagrejer

Fick tillbaka min mens i måndags! Inte alls roligt. Har vart så himla skönt att vara utan den men nu så är det dags igen då :(

Man känner sig så fånig för mensvärken gör ju ont och så klagar man. Jag menar man har ju överlevt förvärkar och fött barn och grejer och så klagar man över mensvärk? Well... Skönt att klaga av sig ibland :)

Har börjat med p-piller -- Monestrel. Är tydligen samma hormoner som i hormonspiral så stor chans att mensen försvinner :D Dock kan tydligen ägglossningen bli jobbigare men eh! Billigare än att köpa blöjor haha.

Stressad...

Kategori: Vardag

Vafan för mig då! Att jag inte bara kan göra klart den där skolgrejen! Nu har jag läst lite mer än hälften och det ska vara klart imorgon! Jag kommer bara på en massa andra saker jag måste göra... Så tänkte vara uppe på natten nu men så kom jag på att jag vart uppe sen 7 imorse och jag är astrött! Kommer få superstressa imorgon. Suck. Som vanligt. Det är så jävla typiskt mig. Blir riktigt trött på mig själv ibland.

Men bra saker! Det blev 3,5 km idag i spåret. En springtur innan planerad :D kände mig riktigt jävla stolt efteråt! Men så åt jag en liten bit choklad... Suck den här dagen har inte vart bra.

Jag går och lägger mig nu och sover ut och tar nya tag imorgon. Så ber vi till gud att sebbe låter mamma plugga.
God natt från griniga morsan!

Mhm

Kategori: Skola

Ja idag kom boken så att jag kunde börja plugga! Jag upptäckte att 4 kapitel som jag ska ha läst innan fredag är på ungefär 80 sidor... Jippie! Och så ska jag hinna göra ett prov med svarsalternativ och ett uppdrag med att svara på frågor tills dess också. Känner mig inte alls stressad nej nej. Har tagit mig igenom första kapitlet och det var inte svårt iaf... Bara 3 kvar! Hoppas de är lika lätta. Motivationen försvann lite med stressen men ah! Klarar jag detta så har jag ju en hel vecka på mig på nästa 4 kapitel :D


Blev inget spring idag för blev så sent innan D och mamma var hemma så vi ska springa imorgon istället! Saknade det lite idag haha! Måste klara 3km igen. Kan ju inte backa nu liksom :)

Herreminjesus

Kategori: Vardag

Blev 3km idag igen och gick i rask takt två. Jag vill bara säga att tempot är inte det högsta. Det är som gå tempo fast man joggar. Gåendes fast lite mer guppigt haha! Men det är ansträngande och de sista 100metrarna är endast vilja! Då ser jag skylten - rusar dit och sen känns det som att mina lungor ska komma ut genom munnen :p Men det går bättre och bättre! På lördag ska jag klara 3,5km...

Och skolan, min bok kommer imorgon och jag ska på något sätt hinna läsa 4 kapitel och svara på frågor innan fredag. Och samtidigt vara mamma och rensa inför flytt. Känns som att det kommer behövas 4 av mig! Och jag som egentligen är ganska lat av mig . Hur i helvete ska det här sluta??

Skola igen

Kategori: Skola

Idag börjar resan med att plugga upp mina betyg. Känns dock läskigt för ska ju göra ALLT hemma och vet inte om jag har den diciplinen riktigt. Men det är bara att fixa det! Synd bara att min bokjävel inte kommit än och första uppgiften ska in på fredag! Ute i sista sekund som vanligt... Suck :(
Men men det här ordnar sig!

Längre

Kategori: Mot målet

Ut i spåret idag igen. Klarade 3km idag och sen gick vi 2km! Känns helt jävla underbart :D Jag är grymt stolt och impad över mig själv! Vi har ju satt att 500m extra ska jag klara varje vecka så 3,5km blir det nästa lördag! Känns grymt! 21Maj - 5km vårruset jävlar vad jag ska klara det! Vill nog kunna klara 1mil tillslut också. Har tidigare tyckt att springa/jogga vart så himla tråkigt tidigare, men nu tycker jag faktiskt det är riktigt roligt! Ut på måndag igen då. Nu jävlar ska jag bli fit ^^

Tänkte ta mina mått imorgon så har man något annat att följa också.


Ikväll är det lördag och den dagen jag får tjocka mig så har druckit päronsoda och ätit dajm.. MMM! Imorgon börjar allvaret igen. Suck. COOOLA <3

JAAAAAAAA!

Kategori: Vardag

För vi ska flyyyyttaaaaaaa! Japp det kan ni ge er fan på att vi ska. Kommer flytta till mina hemtrakter igen. Typ 50m från min pappa haha. Men skönt som fan. Behöver man hjälp finns hjälpen nära! Jag är överlycklig. Jag fick dock inte ta lånet men det löste sig så att mina föräldrar tar lånet, vi fixar ett andra hands kontrakt så länge och seeen så köper vi ut dom när vi kan det. Men bara så ni vet så känns det UNDERBART!
Det är en 4a, med jäkla behov av renovering men det känns skönt för då får vi göra om det precis som vi vill. OOOH jag har så mycket idéer att jag kommer bli knäpp snart. Men jaaaa! 

Puss på mina älskade föräldrar som ställer upp! Jag vet att vi alltid vart bortskämda men jag har fått en fuckin lägenhet? Jag har troligtvis dom bästa föräldrarna i hela vida världen. Visst ska det betalas tillbaka och allt men utan dom skulle det inte vara möjligt. TACK ÄLSKAR ER!

Vecka 1

Kategori: Mot målet

Tänkte att jag lägger upp bilder på min kropp kanske varannan vecka eller så...
Här är jag i dagens läge iaf!
Blev smått deppig så fick bli sallad tills kvällsmat haha!

Men okej

Kategori: Vardag

Var på banken idag. Vi fick inget besked utan får inte det förrän på onsdag... Nu gäller det att ingen annan blir sugen innan onsdag. Bara hålla sig lugn... gah! Skulle ju till banken i tisdags men så flyttades det till idag och så nu måste jag vänta ännu längre :( Jag vill ju ha svar NUUU! Gärna igår liksom.
Men ja, babysim idag igen! Får se om Sebbe tycker det är kul att komma under vattnet den här gången också eller om det bara var förra gången :P Min gris verkar ha fått "min hud" och blir jättebajstorr och röd och grejer efter badet så nu ber vi till gudarna att han inte blir torrare och får exem och grejer, för jag vet vilket helvete det är.

Så kommer D hem idag också :D Så vi ska mysa lite. Troligtvis kommer han vara trött, så inte så mycket mys men men. Kanske ska iväg med pappa och spela kort ikväll! Jag älskar att spela kort! Vi ska spela något som heter Sang tror jag... har ingen aning om vad det är, men det blir spännande. Alltid roligt att lära sig nya saker!

Vad ska ni göra ikväll?

..

Kategori: Bilder Sebastian

Sebastian kan själv!

12 - I min handväska

Kategori: 30 dagar

Inte så intressant. Först och främst använder jag inte handväska så ofta. Antingen om jag går på krogen eller om jag inte har byxor eller jacka som jag kan ha mina grejer i. Men om vi nu hypotetiskt antar att jag hade en handväska skulle dessa saker vara i:

-Mobil
-Plånbok
-Nycklar hem, till källare och till bilen
-Penna
-En jävla massa kvitton
Behöver man mer? :P

Imponerad!

Kategori: Mot målet

Nu är jag riktigt stolt och impad över mig själv! Var ut med mamma och joggade 2,5km och gick 1,25km igen! Hade jordens jävla träningsvärk men jag tog mig runt. Och den här gången var jag inte helt totalt stendöd, utan bara halvt stendöv :P Ska köra igen på lördag... benen kommer kännas som bly på söndag men det är värt det. 

Vi har bestämt att vi ska köra 3gånger i veckan. Kan man inte så kan man inte men ska försöka med det iaf! Måste ju vara i form till vårruset 21 maj och det är 5km! Vi har tänkt att efter en vecka ska ha klarat 500m extra! Blir spännande men det känns kul! Mål är alltid bra och pratade med mamma och klarar jag att gå ner 10kg till september så kommer de att betala tatueringen :D Ännu större morot för då behöver inte jag betala! ME LIKE!


Kastade ut läsken och kakorna idag också... och nu är jag redan sugen på att gå till affären :(

Viktökning BVC 11/4

Kategori: Sebastian 3-6mån

Var ju på BVC som ni förstår och äntligen har slitet lönat sig! Min älskling har gått upp 195g på en vecka och växt 1,5cm :D Jag blev så himla glad att jag hoppade runt i rummet haha! Nu ligger han mellan -1 och -2 kurvan så det är påväg uppåt! Känns så himla bra så nu ska vi fortsätta såhär :D

Sebastian 4,5mån:
5795g och 61cm

Nu kör vi!

Kategori: Mot målet

Vi är några bloggar som kommer att köra en liten peppa-varandra-fight att gå ner i vikt! Detta är endast för får egen skull men också för att peppa varandra att nå våra mål! :D Ni kommer hitta min resa under kategorin "Mot Målet" och ska försöka uppdatera iaf varannan vecka!

Startvikt: (vill man inte gå efter vikt kan man gå efter mått)

Mål: (kom ihåg att erat mål inte behöver vara en vikt. Det kan vara att orka springa en viss sträcka, att komma i Jeansen från fjol, eller att få bort celluliterna på rumpan)

Slutdatum: (förhoppningsvis slutar vi aldrig att vara sunda, men resan för att nå målet bör nog ha ett slutdatum)

Belöning: (att ha en morot att sträva efter gör det hela mycket enklare. Vad kan du se fram emot när resan är slut och du nått målet? Det kan vara att gå ut och äta med någon du tycker mycket om för att fira, eller skämma bort dig själv med något du länge velat ha)

MIN LISTA:
Startvikt: 77kg
Mål: 67kg
Slutdatum: 25 september!
Belöning: Tänker unna mig en tatuering!


NU KÖR VI ALLA! NI SOM VILL FÅR GÄRNA LÄGGA UPP ER LISTA OCH SKRIVA HÄR SÅ KAN JAG VARA MED OCH PEPPA ER! GOOOOOOOOOOOO!

Update 10/4-12

Kategori: Vardag

Sämst! Vi skulle till banken idag för att prata om lån men så ringde de imorse och hon jag skulle till var sjuk så de flyttade mötet till fredag :( Jag hoppas inte hon med lägenheten tröttnar och säljer den vidare eller något för jag vill verkligen ha den! Vi får se helt enkelt.
Vi var och tittade på den igår och det är ett renoveringsobjekt, men det gör inget för då kan man göra det precis som man vill :D
Och Sebastian är jättejääteduktig med nappflaskan nu! Mjölken är nästan borta så nu är det flaska som gäller även om han ibland är skitsur och slutar inte grina förrän han får bröstet. Men det försvinner gradvis. Imorgon ska vi till BVC för barnläkarkontroll för att han inte går upp så de ska ta prover så det inte är att han har något fel eller så. Dock är jag inte orolig. Tar det som det kommer. Så ska vi väga och mäta så får vi se nudå om han gått upp! Han äter mycket mer så jag hoppas det annars blir jag ledsen :(
Var ute och joggade igår 2,5km med mamma! Sen gick vi ca 1,25 och dit och hem så det blev sammanlagt ca 4,3km. Att jag ens orkade 2,5km det fattar jag inte! Är riktigt stolt över mig själv! I Maj ska jag vara med och springa vårruset så nu blir det att träna för fullt så man orkar det! Känns skönt att ha ett mål och inte bara "bli smal". Mycket bättre motivering det här. Så imorgon blir det spåret igen!
Så ska jag försöka sluta med den djävulska läsken. SÅ god men SÅ dålig :(

11 - Mina syskon

Kategori: 30 dagar

Mina älskade syskon heter Sofia och Jimmie. Min syster är född -93 så är 3 år yngre men är född så tidigt så 2 år ungefär. Min lillebror kom lite på efterkälken och är född -98 och är alltså 8 år yngre än mig. :)
Börjar med min syster Sofia men som vi alla kallar för Fia. Hon är en riktig bestämd ung dam! Om hon vet vad hon vill så går hon efter det, men det kan ta ett litet tag. Hon är som jag och är lite trög i starten men sen när vi väl börjat kan man inte få stopp på oss! När vi var mindre bråkade vi typ jämt men nu när vi har blivit äldre har vi blivit jättenära och det är jättekul! Vi har ofta lika åsikter men lika ofta olika åsikter och då kämpar vi för att ha rätt haha! Hon är nu världens bästa moster till Sebastian och kramas jämt med han. Det roliga med henne är att hon kan se ut som någon som är "lite fin" men hon trivs bäst med arbetet med handikappade med bajs upp till armbågarna haha. Hon har också fått typisk modellkopp. Lång (1,76 jättelångt för vår släkt), smal och så. Men hon trivs bättre bakom kameran :) Hon lyssnar alltid när jag behöver och hon är bästa systeryster!
Min kära bror Jimmie är så ju som sagt lite yngre så är kanske inte lika nära med han. När jag flyttade hemifrån var han bara ca 11 år. Han har alltid vart mindre så har ju liksom alltid vart att vi hat tagit hand om han och sagt "aja baja" haha. Han är en riktig spelnörd (wow och skit) men träningsfreak också (innebandy och fotbll som resten av familjen haha). Han är riktigt duktig på engelska och bakom all tuu attityd är han riktigt känslig. Han tog det väldigt hårt när mamma och pappa skildes inte så konstigt han var inte gammal då) och när familjens hund gick bort. Han är ett riktigt charmtroll också! Skojar, busar och bjuder på sig själv! Man kan räkna med ett gapskratt när han är med, och han kan ibland tycka det är kul att titta på tjejfilmer med sina systrar <3
Jag älskar er jättemycket och ställer ALLTID upp för er vad det än är.
Mina älskade syskon heter Sofia och Jimmie. Min syster är född -93 så är 3 år yngre men är född så tidigt så 2 år ungefär. Min lillebror kom lite på efterkälken och är född -98 och är alltså 8 år yngre än mig. :)
Börjar med min syster Sofia men som vi alla kallar för Fia. Hon är en riktig bestämd ung dam! Om hon vet vad hon vill så går hon efter det, men det kan ta ett litet tag. Hon är som jag och är lite trög i starten men sen när vi väl börjat kan man inte få stopp på oss! När vi var mindre bråkade vi typ jämt men nu när vi har blivit äldre har vi blivit jättenära och det är jättekul! Vi har ofta lika åsikter men lika ofta olika åsikter och då kämpar vi för att ha rätt haha! Hon är nu världens bästa moster till Sebastian och kramas jämt med han. Det roliga med henne är att hon kan se ut som någon som är "lite fin" men hon trivs bäst med arbetet med handikappade med bajs upp till armbågarna haha. Hon har också fått typisk modellkopp. Lång (1,76 jättelångt för vår släkt), smal och så. Men hon trivs bättre bakom kameran :) Hon lyssnar alltid när jag behöver och hon är bästa systeryster!
Min kära bror Jimmie är så ju som sagt lite yngre så är kanske inte lika nära med han. När jag flyttade hemifrån var han bara ca 11 år. Han har alltid vart mindre så har ju liksom alltid vart att vi hat tagit hand om han och sagt "aja baja" haha. Han är en riktig spelnörd (wow och skit) men träningsfreak också (innebandy och fotbll som resten av familjen haha). Han är riktigt duktig på engelska och bakom all tuu attityd är han riktigt känslig. Han tog det väldigt hårt när mamma och pappa skildes inte så konstigt han var inte gammal då) och när familjens hund gick bort. Han är ett riktigt charmtroll också! Skojar, busar och bjuder på sig själv! Man kan räkna med ett gapskratt när han är med, och han kan ibland tycka det är kul att titta på tjejfilmer med sina systrar <3
Jag älskar er jättemycket och ställer ALLTID upp för er vad det än är.



Sebastians första påsk!

Kategori: Sebastian 3-6mån

Jaha då var påskfirandet för detta år över! Har innan inte brytt mig så väldigt om påsken men nu när jag fått Sebbe så bryr jag mig mycket mer. För hans skull tror jag :) Alla såna saker blir viktigare. Han fattar inte mycket vad som händer just nu, men jag tycker det ska börjas i tid haha! Och vem vet, nästa år kanske man har påskfirande hemma hos oss. Just nu är det lite svårt då vi bor i en minitvåa!
Men iaf så var vi hos mor min, sebbes mormor, på fredagen. Var först tänkt att det skulle vara påskmat men så ångrade hon sig och så blev det en trerättersmiddag istället! Först några minikräftpajer (som var supergoda måste få recept på dom!!) och ägghalvor (MUMS!). Till huvudrätt bakpotatis och skagen- och/eller kycklingröra och till efterätt hannapannacottapaj. Smaka som digistive med hallonklegg på och det var såå gott! Riktigt duktig är mamma min :D
På lördagen var vi hos min mormor, sebbes gammelmormor, och käkade påskmat. Och hennes rökomelett alltså. OMG den är så jäkla god! Jag tror jag åt halva och Annika andra halvan haha! :D 
Sedan skulle David iväg med hans kompisar och sebbes farmor hade frågat om hon fick ha sebbe lite. Det var meningen att jag skulle städat lite men jag tog en lång dusch, började slötitta på tv sen sov jag. Pensionörsvarning? Javisst, men det var så härligt! Sen fick jag tillbaka han runt halv 10 och då fick han äta lite sen sov vi vidare. HUR SKÖNT SOM HELST!
Sen nu idag söndag var vi hos Ds pappa och åt söndagsstek. Alltid trevligt och så jävla gott med kött! mmm <3
Sen städade vi lägenheten så den är ren och fin nu äntligen och sen kom farbror Jeppe över och sa hej. 
Sebastian hade på sig en jättecool overall som han fick när han föddes! Kul nu när han kan ha 62 för har så mycket coola kläder i den storleken :D

10 - Vad jag hade på mig idag

Kategori: 30 dagar

Började ju med sån där 30 dagars för evigheter sen men så slutade jag för orkade inte men tänkte jag skulle börja igen. Ganska tråkig men det här hade jag på mig idag. Så ser ni del av mitt sovrum i bakgrunden...
Svarta strumpbyxor
Långt svart linne från Gina tricot
Kort cardigan/Bolero från H&M

Allt handlat på REA ^^

Glad påsk

Kategori: Vardag

Glad påsk önskar mammas nakenfis!

Bajs

Kategori: Vardag

Fick nyss mail om att jag inte fick jobbet på McDonalds :( Så jävla trist för jag ville verkligen ha det! Men men bara söka vidare! Kanske börjar plugga nästa år jag vet inte :) Glad påsk!

Bilder

Kategori: Bilder Sebastian

En kan ju hoppas

Kategori: Vardag

Jag vill inte jinxa något just nu men ni som läst tidigare har ju sett att vi inte haft sån jättetur på bostadsfronten. Men nu har det öppnats en annan lägenhetsmöjlighet. Men det kräver att vi får ta ett lån... Och varken jag eller D har fast inkomst utom föräldrapenning då men den är inte tillräcklig. Men D har fått en provanställning nu och jag har blivit erbjuden jobb på hemtjänst från och med maj :D Men iaf så ska vi på tisdag till banken och prata med någon där om att ta lån och mina föräldrar har sagt att de kan ställa sig som borgenärer så vi hoppas att det kan hjälpa :D Så håll tummarna för oss nu! Nu jävlar är det vår tur! Det är en 4a förresten så Sebbe får ett eget rum och så blir det ett datarum till D så länge. Så är det bra för om vi skaffar ett till barn så blir det inte panik att flytta då heller haha ^^

Känns som att saker börja ljusna upp och det uppskattas!


Idag har vi haft en ganska lugn och skön dag. Mest tagit det lugnt bara lilla familjen. D kom hem igår efter att ha vart borta 10 dagar, så han var trött igår men vi kramades lite idag istället. Var med mamma och köpte golv bara men det var det. 

OOH! Det måste jag berätta också. Igår/inatt somnade Sebbe runt halv 12 och sov till 8! 8,5h i sträck!!! Helt gaket och underbart!

Hermods

Kategori: Skola

God kväll! Hoppas ni alla har en bra kväll :)

Jag har idag vart till hermods för att skriva in mig så att den 16e april börjar jag plugga upp mina betyg! Känns jättebra att komma igång och göra det klart så att när jag väl känner för att börja på högskola har jag möjlighet att kunna göra det :)
Jag ska läsa kurserna på 75% studietakt och det känns helt okej. En 50p kurs tar då 3v och en 100p kurs tar 6v. Så är klar med alla kurser 10 september. Och så tar det ju ett litet tag innan betygen är klara hos VUC så då blir det perfekt till att söka till högskolan om jag vill börja i Januari :D
Men så pratade jag och mamma idag. Och jag funderar på att börja lite senare. För när jag pluggat klart vill jag gärna börja jobba så fort som möjligt så att man inte glömmer det man läst. Och jag känner inte för att sluta mitt i heller. Och vi har pratat om nästa barn nästa år så kanske börjar plugga 2014 istället :) Då hinner vi båda kanske jobba och tjäna pengar innan så kanske man inte behöver ta så mycket studielån ^^ Jaja det blir en senare fråga. 

Nu tar jag tag i skolan så önska mig lycka till :D

Jag är så glad!

Kategori: Sebastian 3-6mån

Helt otroligt fantastiskt! Jag är nog kär i banangröten jag har börjat ge sebastian på kvällarna. Han åt en portion vid 21 ungefär och sen bytte jag blöja, la han sen i sängen gav han en godnatt puss och 5min senare sov han! Han somnade helt själv utan gnäll på 5 ynka minuter! Jag är så himla glad och stolt över min lilla gris just nu! :D

Det brukar väl inte vara jobbigt annars för Sebbe är ganska snäll och har inge kolik men han brukar somna ganska sent och det har bara vart tutten som har hjälpt tidigare för att få han att sova. Men nu två kvällar i rad har han somnat helt själv i sin egen säng och inge gnäll! Jag är så chockad! Nu får jag tid för mig själv på kvällarna och bara sträcka på mig i sängen och jag och sambon kan börja titta på film och mysa ifred. 

Tack min älskling <3

BVC 3/4

Kategori: Sebastian 3-6mån

Idag var vi på BVC igen. Går dit nästan varannan vecka för att se om lillen går upp som han ska. Det går fortfarande inte inge vidare. Han hade bara gått upp 85g på två veckor :( Men så hade han bara växt en halv centimeter på längden. Vad begär dom liksom? Om han inte växer på längden så kan han ju inte växa på bredden. Han ligger på minus 2 på både längd och vikt så han är ju proportionerlig. 

Sebastian väger nu 5600g och är 60cm lång.


Nu är planen att han ska äta var tredje timme på dagarna, men på nätterna får han äta när han vill. 
Han ska äta gröt varje morgon och kväll, och smakportioner iaf till lunch och sen ersättning alla gånger. 
Så får han amma bara på kvällen så han somnar. Då får jag också ut lite mjölk så tuttarna inte sprängs. 
Succesivt avvänjer vi han med tutte. Så får vi se om han somnar fort igen ikväll efter gröten :)

Imorgon ska jag till skolan för att lägga upp studieplanen hur jag ska läsa upp mina betyg!
Känns helt otroligt skönt att komma igång med det!
Ännu inge svar från donken... hörde av mig och skulle få svar under denna vecka så får vi se.

Härligt!

Kategori: Vardag

Gud vilken härlig start på veckan! Den här dagen gör det så himla skönt att vara mammaledig. Oftast när det går lite trögt så bara längtar till att få börja jobba, men så kommer såna här dagarna och då har jag ingenting emot att vara hemma och mysa med min älskling <3
Först trodde jag dagen inte skulle bli så bra då Sebbe sov inte mycket och tvingade upp mig vid 7! Jag som är lite mer bortskämd med sömnen annars. Men gick upp och plockade lite tills han ville komma upp. Då amma jag så jag fick tömma tuttarna lite. Sen tittade vi lite på tv och sen somnade han igen och jag passade på att duscha bort den sista tröttheten. Där efter har det vart en bra dag!
Vid 1 skulle vi hem till Alexandra för mamma/bebis-träff. Jag, Alexandra, Sara och Elisabet med grisarna Sebbe, Cevin, Nathalie och Molly. 2 killar och två tjejer. Perfekt! Vi tog först en promenad till klädettan. Dom hade en massa billigt men jag köpte inget. Sen gick vi hem till Alexandra igen för att fika.. mm.. Muffins! Där hemma fick Sebbe i sig en hel flaska ersättning igen. Blir lika stolt varje gång haha!

Sebbe, Cevin och Molly
i
Sedan begav jag mig till Swedol en snabbis och köpte en billig termos då jag måste börja ha med mig mycket mer vatten nu när Sebbe börjar bli bättre med ersättningen. Snackade lite skit med Andreas innan jag åkte till konsum och köpte nudlar och åkte hem och åt mina älskade kycklingspett med nudlar <3
Senare under kvällen mös jag och lillen mestadels. Sebbe åt mer ersättning och kurade in sig brevid mig i sängen. Sedan så skulle jag byta på han och då jävlar gick strömmen precis när jag byter bajsblöja jippie! Becksvart och jag står med bajs överallt. Hade som tur var mobilen där så den fick lysa tills jag var klar.
Tände lite ljus och så myste vi lite mer i soffan och jag läste bok. Hur underbart som helst!
Sen blev grisen hungrig igen så gjorde gröt åt han! Han slängde i sig en portion och en halv flaska ersättning och sen hände det otroliga! Han somnade i sin egen säng mätt och belåten utan nästan inge skrik eller nånting! Helt fantastiskt och jag kan nu sträcka ut mig i sängen och bara ta det lugnt. Får se hur länge han sover nu :D 

SÅ UNDERBAR DAG! TACK MAMMOR OCH BEBISAR FÖR EN MYSIG TRÄFF!
Imorgon är det öppna och ska till BVC och väga lillen och se om han kanske gått upp något mer nu! HÅLL TUMMARNA!

Prov, kul kväll och saknad

Kategori: Vardag

God morgon! Eller förmiddag...snart luch. Men eh ja! Igår så satt jag först och skrev högskoleprovet som ni vet. Det var lite läskigt just för att jag hade ju ingen aning om hur det skulle gå till. Iaf så var det först en mattedel, sen svenska/engelska, sen matte igen, sen sv/eng igen och sist en mattedel igen. Så visade det sig att den första mattedelen bara var ett test och skit för det var den enda delen som kändes bra :( Men vi får se när man får svaret om 4 veckor. På mattedelarna hann jag inte med alla hela tiden så när det var bara någon minut kvar så kryssade jag bara i resten och hoppas på det bästa haha! Sv/eng delarna kändes ganska bra dock :D

Sen åkte jag hem till mamma för att göra mig iordning! Första gången jag skulle gå ut sen graviditeten! :D Sebbe sov hemma hos mormor och det verkar ha gått ganska bra. Ska klä på mig och åka och hämta honom! Igår kväll/inatt/imorse när jag kom hem så kom saknaden och det var jättejobbigt att somna. Kändes konstigt att inte ha han vid mig och inge skrik? Men men, bra träning för då kanske Sebbe kan sova där oftare. Men det kommer dröja innan jag lämnar ifrån han igen!

Men till gladare saker! Hade jäääättekul iaf igår. Eftersom jag inte druckit på ett bra tag så sa det bara smack. 3cider och lite vin senare var jag redan snurrig. Billig fylla haha! Vi satt hemma hos Rocha och drack innan och snackade skit. Sen åkte vi till pitchers en liten stund sen ställde vi oss i kö för BMB och gud vad kul vi hade därinne! Dansade i schlagerbaren hela kvällen och det var underbart :D Tack Rocha, Micke, Kajsa, Elin och Emely för en otroligt trevlig kväll!

Idag blir det slappa, slappa, slappa och slappa lite mer och kramas med godingen!