Carro - Mamma till Sebastian

Skriver om hur det är att vara ung mamma, jobb, vänner, intressen och få dessa att fungera tillsammans !

Nervig

Kategori: Vardag

Hallå hallå!
Var ju på babysim idag och vi gjorde första dyket med Sebbe! Det gick jättebra. Han grät inte eller nånting. Han grät bara lite senare, men tror det var jag som råkade skvätta lite vatten i ögat på han eller något. Moster var med den här gången och vi hade jätteroligt :D 

Imorgon ska jag skriva högskoleprovet! Jag är jättenervös inför det. Egentligen inget så att vara nervös inför men jag vill verkligen att det ska gå bra. För gör de det kan det verkligen hjälpa till när jag ska söka in på högskolan sen (eftersom jag ska söka in med kompletteringsbetyg och så hamnar jag längst ner i botten *suck* hade man bara fixat gymnasiet på en gång). Men men det ska nog gå bra. Fast har gjort såna där tester på datan och det gick skiiit så det gjorde mig inte mindre nervös. Nej nu slutar jag skriva om det blir bara mer nervig då!

Ikväll ska jag titta på Titanic, äta godis och mysa med lillen. Vad ska ni göra?

Imorgon kväll ska grisen sova hos mormor och mamma ska ut för första gången på länge! Tycker det ska bli jättekul men känns läskigt också. Han ska vara där hela dagen när jag skriver provet och sen hela kvällen och oj! Kommer väl krama ihjäl han när jag ser han igen <3
Hur ser er helg ut då?

Tålamod

Kategori: Vardag

På måndags var jag på en sista intervju för mcdonalds. Och så skulle man få svar inom en vecka men jag har inte fått svar än! Jag vet, det är några dagar kvar men jag vill veta nuuu! Jag har inget tålamod alls. Man tycker ju att jag borde ha det, jag har ju vart gravid för sjutton och om något tryter på tålamodet så är de det! Men jag vill ha svar nu! För då vet jag bättre hur min situation ser ut så jag kan söka dagisplats till Sebbe. Och för att jag är såå sugen på att komma igång och jobba igen! Tycker det är kul att jobba :)
Men babysim idag hörrni! Första dyket under vatten står det på schemat. Vi får se vad grisen säger om det! :)

brunt

Kategori: Vardag

färgade håret brunt idag :)

vad tycker ni?
Innan

efter

Shopping

Kategori: Vardag

Haft en bra dag idag! Träffade min barndomskompis mickan på stan för fika, skitsnack och så skulle jag leta efter en vårjacka till Sebbe. Hittade en och så en overallgrej som jag har tittat på hur länge som helst!
Nu ska jag mata, få grisen att sova och så ska jag duscha.
Ciao!

Vårjacka:

Overallgrej:

Sebastian 4 månader!

Kategori: Sebastian 3-6mån

Helt otroligt! Ännu en månad har gått. Dagarna bara flyger förbi. Ibland känns det trögt att gå hemma (har ju faktiskt vart hemma 5mån nu) men sen så tänker man på att då får jag spendera tiden med min lilla älskling <3
Nu säger jag inte att allt är en dans på rosor, för det är det inte, men det är så värt det! Att man inte får duscha på fyra dagar, sova max 20min i sträck, inte hinner äta mat på dagarna, hemmet ser ut som ett äckel. Det är värt det för det lila grynet som finns och förgyller vardagen varje dag!


Sebastian vid 4mån:
- Har vänt på sig några gånger från mage till rygg. Han gör det inte varje dag men lite då och då
- Är riktigt social och älskar när man busar med honom
- Favoritsången är "huvud, axlar, knä och tå"
- Börjar smått sitta utan stöd på sidorna utan bara har stöd bakom ryggen
- Har smakat sin första fruktis och tyckte det var kanoners.
- Har äntligen blivit van vid flaskan
- Börjar bli bättre på att sova i sin säng
- Försöker åla sig framåt men det går inge vidare
- Är envis som satan!
Älskar dig så mycket skatten min <3

Produktiv måndag

Kategori: Vardag

Idag har jag haft fullt upp!
- Vart på lång promenad med lillskiten
- Städat lägenheten
- Tvättat
- Storhandlat
Och så var det sista intervjun på mcdonalds idag!
Kändes som att det gick ganska bra. Får svar inom en vecka om jag
fick jobbet eller inte :D HOPPAS HOPPAS!
Pappa (Sebbes Morfar) var barnvakt när jag var på intervju och handlade. Guld värt.
Minus är dock att D åkte på jobb idag och ska vara borta 2 veckor :(

Men hämtade nyss böcker från Mia. Har läst första delen i Jarastavens vandring och den var superbra
så ville låna resten! Ska försöka få lillen att sova så att jag kan duscha och läsa sen!
Köpte dom nya ballerina fylld cookie med nougat och ska mysa med dom. MUMS!
Ha en fortsatt bra kväll! KRAM

Helgen som vart

Kategori: Vardag

Ja då var ännu en helg över! Känns skönt att jag börjar ha lite mer koll på vilka dagar det är. Innan kändes det som måndag hela veckan haha! Men jag tycker att det är jätteskönt att vara mammaledig. Har börjat fylla veckorna med mer saker så dagarna går lite fortare, och Sebbe håller mig också igång. 
Vi försöker få in mer och mer rutiner in i tillvaron nu för att Sebbe ska somna lättare, matdags och såna saker. Helt otroligt men natten till söndag sov lillen 6h i sträck i sin egen säng! Han har annars bara sovit så länge när det vart i vår säng, men då somnade han i sin egen säng och sov i 6h. Mäkta stolt mamma :D Och det går framåt med ersättningen. Han vänjer sig mer och mer, får i sig mer och mer och nu ammar jag bara på kvällen då det fortfarande är nästan det enda som får han att sova. Och ja! I lördags fick sebbe sin första smakis med banan och persika och han verkade älska det! Kanske också hjälper lillen på traven att gå upp i vikt. Ska koka lite potatis och morötter också och mosa och frysa in och se om det är något :) 

Men ja helgen. Fredagen var vi ju på babysim som ni kunde läsa i tidigare inlägg och promenader och sådant.
Sedan igår så var Ds mamma barnvakt till grisen i några timmar då jag och D gick och käka lie kina och återanknöt som par. Det var jättemysigt och det behövdes verkligen. Vi har bråkat mindre sen han kom men vi har vart mindre kärleksfulla och det behövde vi. Mysa lite bara han och jag :)
Sedan idag har jag lekt mattelärare igen och sen drog jag till en kompis då vi samlade ihop "the gang" för att ha våffelfest! Det är/var ju faktiskt våffeldagen och det måste firas! Så våfflor med grädde och sylt och en jävla massa skitsnack senare kommer jag hem och myser med mina favvokillar! Helt okej helg måste jag säga.

Imorgon/idag (det är ju faktiskt måndag i skrivande stund) åker D och jobbar igen och är borta 14dagar. Gillar inte alls, men vi behöver pengarna så det är bara att bita ihop. Men något bra är att jag ska på andra intervjun på mcdonalds! Har ingen aning om vad det är så det är spännande så får vi se om det leder till något! Håll tummarna!

Och på tisdag blir mammas älskling 4månader redan! Tiden går sjukt fort nu!

Babysim

Kategori: Vardag

Var på babysim idag igen! Hur mysigt som helst! Vi skopa lite vatten över huvudet på dom för att de skulle känna att få vatten i ansiktet. Det för att nästa gång så ska de göra första dyket. Tycker det känns lite läskigt men det ska nog gå bra. Andra har ju gjort det innan så :) Och sebbe skötte sig så bra så. Han verkar tycka det är lite kul.
Gick på långpromenad idag. Var borta nästan 3h. Är helt mjuk i hela benen men det var så underbart att vara ute! Vädret är ju helt underbart nu. Var ca 13grader ute så lillen fick ligga utan overall inbonad i filten som han fick när han föddes och han verkade sova så bra så. Hoppas det sköna vädret håller i sig!
Och älsklingsD fyller 23 idag. Grattis älskling! Vi har dock inte firat för han hade nyss kommit hem och var trött så vi ska fira imorgon så ska lillgrisens farmor vara barnvakt i några timmar. Så det blir middag och sen bara mysa lite bara han och jag.
Lite bilder från babysimmet
Sebastian och pappa



Har ingen jäkla aning

Kategori: Sebastian 3-6mån

Vet ni att ibland så känner jag verkligen att jag har ingen aning om hur det är att ha barn. Mycket har kommit liksom efter förlossningen som man bara gör naturligt, men så är det en massa funderingar och saker som jag känner att jag har ingen aning om hur man ska göra.

Min största fundering just nu är om maten. Nu är Sebbe så stor att man kan börja med smakportioner och gröt och sådana saker. Men det jag undrar om är hur mycket ska de ha? Hur ofta? Vad, när och hur? Vad behöver man? Om någon kan berätta för mig hur de gjorde skulle det vara jättesnällt!
Självklart fortsätter vi med ersättningen också så att lillgrisen får i sig det också. Men hur är det med all den andra maten? Gaaah. Jag är helt förvirrad!!

Bra saker jag vill dela med mig är att nu har grisen äntligen vänt på sig från mage till rygg :D

Veckan, mat och strunt

Kategori: Vardag

Lite trist är det just nu för min kära sambo jobbar i Örebro hela veckan och kommer inte hem på kvällarna. Han åkte igår och kommer inte hem förrän på fredag. Och så kommer det vara fram till sista april iaf. Trist som satan. Särskilt nu när vi börjat med babysimet, men jag får åka själv helt enkelt. Ska försöka lura med mormor på fredag så att hon kan fota lite :)

Men på fredag fyller D år iaf. Så då ska mormor sitta barnvakt lite, och vi ska gå ut och äta, gå på bio och försöka återknyta som par litegranna... ;) D blir redan 23år. Shit vi börjar bli gamla haha! Äh inte jag, blir 22 i år så är fortfarande ung och fräsch haha! Även om jag inte känner mig så fräsch faktiskt. Suck, ta en dusch när man vill och bara slappna av... får väl vänta 10 år eller något.


Idag var jag på öppna igen! Var ett tag sen jag var där, känner mig lite dålig. Men det var jättetrevligt som vanligt och jätteskönt att komma ut och prata med andra mammor. Och så var det sångstund och när vi sjung "huvud, axlar, knä och tå" så skrattade min lilla skrutt <3 Åkte sen till IKEA med Rocha för att fika lite. IKEA är bäst för det är så jävla billigt. Kaffet är inte bäst men det är drickbart och drickan kostar 9 och det är fri påfyllning. Fik kan gå och ta sig nånstans!


Imorgon blir det en ganska lång dag. Ska först till läkaren för att jag har börjat få exem lite överallt på kroppen. När jag var 3mån ungefär fick jag det på hela kroppen och sen har det försvunnit genom tills jag nu bara har lite i armvecken. Men nu efter förlossningen har jag börjat få lite på ögonlocken, vid brösten, på händerna... Inte dom roligaste ställena precis. Och ska även kolla polyper som jag har. De har aldrig velat ta bort dom men nu är de jobbiga. Är förkyld typ jämt och kan inte flyga för mitt huvud sprängs och det kan tillslut rubba mitt balanssinne litegranna. Tog bara 100 år innan de bokade en tid för de ville inte lyssna på mig. Familjeläkärna kan ta sig där solen inte skiner! Sen efter det direkt till MVC för preventivmedelsrådgivning. Men jag vet att jag är nog mest sugen på P-piller. Funderingar på att nästa sommar sluta med dom för att försöka med 2an. Vi vill inte att det ska komma försent och vill någorlunda försöka planera in det. Så eh ja. :) Och sen ska jag försöka övertala mamma vara barnvakt så jag kan träna!


Och har pratat med BVC och vi ska försöka med mat var 4e timme, amma varannan gång med ersättning efteråt och endast ersättning varannan gång. Så får vi se om han går upp! Men om en vecka blir skrutten 4mån redan så då kan vi börja med lite gröt och smakportioner också! Kanske hjälper lite på traven!
Och på måndag är det andra intervjuen för donken! Håll tummarna!
Har ni något spännande som händer?


BVC 19/2

Kategori: Sebastian 3-6mån

Var på BVC nu på morgonen. Inte kul att gå upp tidigt, men men. Vi får komma ganska tätt på besök nu för tiden för Sebastian går ju inte upp som han ska. Och det hade han inte nu heller... Så nu blir det att ge ersättning hela tiden på dagarna men efteråt så får han tutta lite så det inte lägger av helt så att han kan tutta på nätterna!
Känns så jävla trist. Man känner sig lite misslyckad. Jag lyckades amma helt och allt var bra i 2,5mån sen efter det började det gå neråt. Men skönt att det gick så länge iaf. Har vart mysiga månader. Nu ska vi se till att du går upp din lilla skit. Allt för mammas skatt <3 Det sköna är ju att han ser ju inte liten ut, han verkar inte ledsen eller så. Han mår bra helt enkelt, men väger lite dåligt. Verkar ha blivit en minigris vi gjort :)

Lillgrisen väger vid nästan 4mån ålder: 5515g och är 59,5cm lång.
Han är inte stor min skrutt.

Babysim

Kategori: Vardag

Var på babysim för första gången idag! :D
Det var jättemysigt och Sebbe verkade tycka det var ganska roligt. Man var i vattnet bara 10min ungefär men det räckte. Tyvärr verkar lillen ha fått torr hud som mig så han blev lite röd och massa torr så bara att smörja in han som en galning. Vi lärde oss bara idag hur man håller i dom små som dom flyter på mage och på rygg och gick runt lite. Mysigt! Längtar till nästa gång och se vad vi ska göra då :)


Glömde tyvärr kameran men nästa gång ska mamma med så då kanske hon kan fota lite! hihi ^^

En ganska härlig dag

Kategori: Vardag

Har rört på mig hela dagen idag! Vaknade och tvättade och plockade undan lite då sambon kommer hem imorgon. Sen vid 2 träffade jag Elin och hennes lilla sötis Olivia. Vi gick en runda på lite mer än en timme på stan och ner mot lögarängen och tillbaka. Hur trevligt som helst! Vi hänger vid bebispoolen i sommar :) Skönt väder också. Ingen sol men ganska varmt. Gillar det skarpt! Sen träffade vi sebbes morfar lite också sen åkte jag hem och laga mat. Sen tillbaka för att lämna Sebbe hos mormor för att jag kunde Ä N T L I G E N träna. Var kul men nu är jag helt jäkla slut. Ska få lillgrisen att somna så ska jag ta en låååång dusch. Kanske läsa en bok och bara mysa.
Sen imorgon ska jag på jakt på badblöja/byxa till grisen för på fredag är det babysim som gäller! Ser fram emot det så himla mycket! Det var allt för mig idag. Här kommer en bild på mig och älsklingen:

Tji fick jag

Kategori: Vardag

Den här dagen har vart ganska bra och dålig.
Eller ja sent igår kväll fick jag mail om att jag får komma tillbaka på en andra intervju på mcdonalds!
Den 26e ska jag dit! Hoppas att dom säger att jag får börja. Skulle kännas så underbart!
Men fick mail imorse om att vi fick inte kontraktet på lägenheten :( Inte lika kul.
Dock, får jag på donken kan det ju leda till fastanställning och om det gör det kan man ju fundera på insats sen :D
Det gäller att hålla humöret uppe!

Blev ingen träning igår. Blev sent från intervjun och svårt med barnvakt.
Dock är det inbokat så jag kan göra det på onsdag! Längtar!
Det blir att promenera till lidl idag och köpa billig läsk haha...

Måndag 12/2

Kategori: Vardag

Måndag igen... Men det här är en bra måndag!
Vid halv 5 ska jag på gruppintervju för mcdonalds
Efter idag och ungefär en vecka framåt får vi svar om vi får lägenheten
Tänkte tvinga morfar att vara barnvakt lite längre så jag kan åka och trääääna :D

Lite minus är att just för att morfar ska komma hit så måste jag städa. Men det behövs så det är egentligen bra... Suck. Jag hatar Måsten, men det är det enda som gör att jag gör nånting. Dåligt av mig!

Inga fler barn!

Kategori: Vardag

Jo okej, klart jag vill ha fler barn. Men nu när de har kommit på idén att ta bort lustgasen känns det inte alls roligt. Hade inte lustgasen funnits där så hade jag inte tagit mig igenom den! Eller jo klart jag hade, men hade haft hemska minnen bara då och verkligen inte velat skaffa fler barn!
Jag vet det är dåligt för miljön och de som jobbar där men för i helvete när man ligger där så bryr man sig inte om det! 

Det finns epidural ja, men det hjälper inte ett piss om man kommit in och nästan redan öppnat sig. Det finns bäckenbottenbedövning men det hjälper inte alls som lustgasen. Och alla andra grejer som akupunktur och värmeplattor och gud vet allt - ja visst men det lär inte hjälpa ett piss under krystvärkarna! 

Kan man komma på ett annat sätt att ge den där känslan av att vara wasted utan att supa ner någon så är jag helt för det, men innan dess. Den jäveln som kom på förbudet vill jag trycka upp 2 apelsiner i näsan på och dra ut dom genom munnen! Fan för den.

Till och med experterna säger att inget av bedövningarna vi har idag uppgår mot lustgasen! Och ja det finns många kvinnor som klarat sig fint utan den men vi är lika många som BEHÖVDE den! Tack för att ni pissar på oss era jävlar. Nej inga fler barn för mig. Tack för den. Hatar er.

Hoppas hoppas hoppas!

Kategori: Vardag

Om ungefär 2v får vi svar om vi får en lägenheten eller inte. Det är en ganska liten 3a men den var fräsch och rotad 2009 så man behöver inte oroa sig för att dom ska rota om 1år och hyran går upp med 1000 spänn! Den här var 800kr dyrare än vad vi har nu så det är absolut överkomligt!


Och på måndag ska jag ju på intervju på donken! Vore underbart om man kunde börja där. Dryga ut mammapenningen lite som inte är den bästa ;) Och då kanske man kan jobba kvällstid så är D borta på dagarna och jag kan jobba på kvällarna så blir det inge strul med sebbe. Det går bättre och bättre med flaskan på den fronten :)

Så var jag på rekryteringsmässan igår! Var väl inte så himla mycket där precis, mest utbildningar och hej och hå. Men så gick jag förbi biltema. Jag har jobbat tidigare på ett annat företag i 5 år som säljer liknande grejer så tyckte biltema skulle passa mig perfekt. Har lämnat cv där tidigare men ej fått svar. Men så lämnade jag till tjejen som stod där, hon läste igenom det och sa att hon läst mitt cv förut och kom ihåg det och hon verkade jätteintresserad så vi får se om man kanske får napp där! :)

Känns som att saker och ting går bra just nu! I love it!


Skulle promenerat med Elin idag, men Sebbe börjar bli lite dålig så fick stanna hemma. Det börjar ju snöa nu också så hade kanske inte vart så kul att ge sig ut iaf haha! Men nästa vecka ska vi ut och då hoppas jag att vårvädret kommit tillbaka igen!

Så bra!

Kategori: Vardag

Just nu känns allting så himla bra!
- Jag har min underbara son Sebastian
- Börjar få rutin på vardagen
- Har underbara vänner och fått en hel del nya!
- Ska på lägenhetsvisning nästa vecka
- Ska på jobb intervju nästa måndag
- I april ska jag plugga upp mina betyg
- Jag har kommit på vad jag vill med livet


Just nu hoppas jag bara att vi får lägenheten och jobbet så kommer nog allt vara perfekt!


Update

Kategori: Vardag

Nu går livet ganska lugnt framåt. Det är inte kaoset som det var i början när lillen kom och det är skönt! Det blir mer och mer rutiner, Sebbe sover ganska bra och är ett väldigt snällt barn måste jag säga. Men snart så kommer han börja vända på sig och dom säger att det är då som allt går i rasande fart efter det! Känns lite läskigt. Han är ju så söt och go som han är nu :P

Han får i sig nästan en hel flaska ersättning om dagen nu så det går framåt! Han har fortfarande lite svårt att suga och föredrar mina tuttar. Nu såhär i efterhand så känner jag att det hade vart smart att ge både flaska och amma redan från början! Även om amningen vart hur skön som helst för det funkat så bra, hade detvart lättare om han redan var van vid flaskan. Får väl prova det när nästa barn kommer och se hur det funkar :)


Igår var en väldigt bra dag! Var på promenad och sen träffade jag Elisa på stan! Vi pratade en massa och det var jätteroligt. Skönt att prata med varandra igen gumman - har saknat dig. Sen när jag skulle åka hem gick inte bussen förrän efter 30min så ringde D så fick han hämta mig! Man har pli på karlen ^^ Sen på kvällen åkte vi till min morbror och hans fruga för att äta tapas och titta på Melodifestivalen. Jag garvade ihjäl mig åt Sean Banan. <3 Trevlig kväll! Tack Morbror, Annika, Mamma, Per, Bror och Christian för det! Sebbe var ganska snäll men mot slutet var han trött så blev väldigt gnällig så vi åkte hem. Väl hemma gav jag bara tutten och sen sov han. Skönt!


Idag blir det promenad, städa och försöka hitta om någon vill bjuda på mat haha! :D

Promenad

Kategori: Vardag

Älskar vårvädret!! Så härligt att gå på promenader med lillen nu. I "vintras" var det bara kallt och jäkligt men nu 'är det så himla mysigt! Längtar mig galen till sommaren. Då blir det att hänga vid bebispoolen på löga och fika. De som vill hänga på får gärna göra det :D

Snart ut och träffa http://hannahmiichelle.blogg.se/ och gå på promenad! Ska bli skoj att träffa henne och se hennes lilla Leon! Sebastian kommer väl kännas jättestor i jämförelse haha!  Hoppas länken funkar nu... försöker lära mig alla saker. Men jag och teknik. Gah.
Nej ge er ut och känn den sköna vårluften!

Ersättning

Kategori: Sebastian 3-6mån

Hejsan! Vill bara uppdatera om att vi har börjat med ersättning nu. Försöker ge han det på kvällen men än går det inge vidare. Vi har försökt med på två nappflaskor men han får liksom inte tag riktigt. Men igår kväll fick han i sig en halv flaska och så ammade jag tills han somnade. Ska försöka ikväll igen och bara fortsätta och fortsätta försöka. Vill ju att det ska funka så min lilla gris kan gå upp i vikt :) 

Tänkte att när vi får det att funka så ska vi succesivt vänja bort amning. Kommer nog sakna det! Har älskat som fan att amma. Har inte vart några problem förutom det att han inte går upp så mycket som han "ska". Men nångång måste det ju ta slut så :)

Enda är väl bara att jag tycker det är drygt nu med ersättning med att koka vatten och hela baletten. Kul och göra det hela tiden sen.. Men snart får man börja med smakportioner vad jag förstår det som? Jag sks erkänna att jag är toootalt lost när det kommer till såna här säker. När kan man ge smakportioner? Välling? Hur, när och hur mycket? Gah.